SEGRE

MEDI AMBIENT

Comença la renovació de 400 contenidors i la seua unificació en illes amb totes les fraccions

S’ha iniciat per Pardinyes, Balàfia, el Secà i Llivia i estarà llesta aquest mes

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria acaba d’iniciar la renovació dels contenidors de la ciutat i la seua unificació en "illes" que continguin totes les fraccions de recollida: les escombraries convencionals, l’orgànica, el vidre, el cartró i els envasos. L’alcalde, Àngel Ros, ha visitat aquest matí un d’aquests punts, al Passeig de Ronda, i ha explicat que es renovaran 400 contenidors, la qual cosa permetrà habilitar un total de 133 noves "illes" amb totes les fraccions. En total, hi haurà 520 punts unificats per tota la ciutat i es mantindran uns altres 168 només amb el contenidor d’escombraries i el d’orgànica, per falta de espai.

La renovació dels contenidors s’ha iniciat pels barris de Pardinyes, Balàfia, el Secà i Llivia i està previst que quedi completada durant aquest mes. Té un pressupost d’1,2 milions d’euros, amb càrrec al contracte amb la concessionària Ilnet. Una vegada estiguin col·locats, la Paeria durà a terme una campanya de sensibilització. L’objectiu és aconseguir una millora de la recollida selectiva i el reciclatge d’uns dos punts percentuals, ha explicat Ros. Unificar els contenidors també facilita la seua neteja exterior.

L’ajuntament no ha decidit encara quin serà el lloc pel qual començarà la prova pilot de recollida de residus porta a porta. Es valora la proposta dels veïns de Pardinyes que s’han ofert voluntaris per acollir-la. Mentrestant, s’està parlant ja amb els grans productors per posar en marxa la recollida porta a porta comercial. S’espera que millori el reciclatge en fins 7 punts percentuals més.

Comença la renovació de 400 contenidors i la seua unificació en illes amb totes les fraccions de reciclatge

Comença la renovació de 400 contenidors i la seua unificació en illes amb totes les fraccions de reciclatge

tracking