SEGRE

HABITATGE EMERGÈNCIA

La PAH frena el desnonament d’una dona i la seua filla de deu anys per segon cop

La Paeria diu que no poden cedir-li un pis social perquè es troba en situació irregular

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una vintena d’activistes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) van aconseguir ahir ajornar novament, aquesta vegada fins divendres vinent, el desnonament d’una dona immigrant “sense papers” i la seua filla de 10 anys del pis del carrer General Brito on viuen, al no poder assumir el lloguer. És la segona vegada que paralitzen aquest desnonament (l’altra va ser fa un mes), encara que ahir van assegurar que va ser “molt difícil” la negociació amb els agents judicials i policials.

El seu cas està previst que es tracti avui a la taula d’emergència integrada per l’EMU, Habitatge i Serveis Socials. Un portaveu de la PAH va subratllar ahir que aturar el desnonament de l’habitatge d’un particular és “l’última alternativa a què recorren”, però que “es van veure obligats a fer-ho a causa de la ineficàcia de l’Administració, que es nega a cedir-los un pis social”.

Per la seua part, el tinent d’alcalde de Serveis Socials, Xavier Rodamilans, va subratllar que el fet que Sandra, l’afectada, es trobi en situació irregular, impedeix que se li pugui donar un habitatge social. Per això, va dir que li han ofert allotjament al centre La Dona Samaritana, un servei que l’afectada va rebutjar, així com ajut econòmic per accedir al lloguer d’un altre pis. Rodamilans va reiterar que no es quedaran al carrer i que els han ofert alternatives.

Sandra, al centre, i membres de la PAH negocien un ajornament del desnonament, ahir.

Sandra, al centre, i membres de la PAH negocien un ajornament del desnonament, ahir.

tracking