SEGRE

SUCCESSOS URBANISME

Apareix un clot de diversos metres de profunditat al carrer Jaume I

Al mig de la calçada, i va obligar a tallar la zona entre Panera i Sant Carles || L’ajuntament atribueix l’ensorrament al deteriorament d’un tram del col·lector

Imatge d’obres de reparació a la tarda a la zona i, a dalt, el clot que va aparèixer al matí.

Imatge d’obres de reparació a la tarda a la zona i, a dalt, el clot que va aparèixer al matí.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un esvoranc de diversos metres de profunditat va aparèixer a primera hora del matí d’ahir al carrer Jaume I el Conqueridor, al Barri Antic. La Guàrdia Urbana va rebre l’avís quan faltaven pocs minuts per a les vuit del matí i fins al lloc es van desplaçar diverses dotacions, que van acordonar la zona i van tallar el tram que discorre entre els carrers Panera i Sant Carles, per evitar que es produïssin danys personals. No va quedar afectat cap vehicle, ja que la tipologia dels materials del paviment va evitar que l’ensorrament fos més accentuat i perillós per a vianants i conductors. Els agents van comprovar que el forat, que es troba al mig de la calçada, tenia diversos metres de profunditat, per la qual cosa es va avisar el servei municipal d’enginyeria i la brigada municipal.

Segons van explicar a aquest diari fonts de l’ajuntament, l’esvoranc es va produir pel deteriorament d’un tram del col·lector que passa per aquesta via. Pel que sembla, l’aigua que es filtrava a través de les juntes va provocar l’erosió de la terra que se situa al voltant de la peça i el consegüent ensorrament del paviment.

L’ajuntament no va especificar la durada dels treballs a l’espera que es retiri la runa acumulada

Segons les mateixes fonts, Aqualia es farà càrrec de la reparació del col·lector i de la reposició del paviment del tram de la calçada afectada. Encara que els treballs de reparació es van iniciar ahir mateix, des de l’ajuntament no van poder especificar quin període de temps durarien, cosa que no serà possible fins que no es retiri la runa acumulada a l’interior del clot i es tregui al descobert el tram del col·lector que ha quedat afectat per l’ensorrament. Aquesta no és la primera vegada que l’ajuntament ha de tallar carrers a causa d’enfonsaments. L’any passat ja va succeir al carrer Riu Llobregat de Cappont, per un enfonsament de part de la via, i també a Anastasi Pinós de Pardinyes, on es va registrar un clot de la calçada, per esmentar només els casos més recents.

tracking