SEGRE

ENSENYAMENT CONSELL ESCOLAR DE CATALUNYA

Proposen prolongar fins als 18 anys l’educació obligatòria

Experts també advoquen per escolaritzar els nens ja als 2 anys || Defensen que fins als quinze anys no canviïn de centre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell Escolar de Catalunya va fer ahir públiques les ponències inicials que serviran per obrir el debat Ara és Demà a tota la comunitat educativa sobre com s’ha d’articular el futur sistema educatiu català. Aquestes propostes, elaborades per experts en diferents àmbits de l’educació, suggereixen una educació universal i obligatòria més àmplia que el sistema actual. En concret, proposen que l’escolarització sigui obligatòria dels 5 als 18 anys (ara ho és dels 6 als 16); que comenci als dos anys, és a dir, un abans que no pas ara, i que fins als quinze anys els alumnes estudiïn en un mateix centre, potenciant així els instituts escola amb l’objectiu que les transicions entre les etapes educatives “siguin més suaus”. En aquest sentit, Joan Mateo, president del Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu va assenyalar que proposen canviar la durada de les etapes educatives.

Així mateix, insten a millorar la preparació dels docents. En aquesta línia, advoquen per crear cinc màsters diferents en funció de l’etapa educativa en la qual es vulgui exercir i que centrin gran part de les hores lectives a realitzar pràctiques en un col·legi o institut. Per accedir a aquests estudis, s’hauria de superar una entrevista personal.

El Consell recollirà aportacions i després redactarà un informe que entregarà a Ensenyament

Encara que aquestes propostes no són vinculants, serviran per recopilar les aportacions que la comunitat educativa haurà fet fins al mes de març. Després d’aquest debat, el Consell Escolar de Catalunya elaborarà un text definitiu que lliurarà a la consellera Meritxell Ruiz.

D’altra banda, els pressupostos del Govern per a l’any 2017 preveuen una partida de 19,2 milions d’euros per poder avançar les substitucions dels docents l’any que ve.

El Govern planteja canvis en les revàlidesLa reforma de les avaluacions finals de la Lomce que prepara el Govern s’aplicarà aquest curs, de manera que la d’ESO serà mostral i no la faran tots els alumnes i la de Batxillerat només serà obligatòria per accedir a la Universitat i molt similar a l’actual selectivitat.Aquests canvis, previstos en un projecte de reial decret, són “un primer pas” per a un pacte nacional educatiu. La Generalitat va reiterar ahir la seua oposició a les revàlides malgrat els canvis realitzats.

tracking