SEGRE

drogues

Detingudes 19 persones en una operació contra un grup de traficants amb base a Lleida

S’han decomissat 157 quilograms d’haixix i dos de cocaïna

El material intervingut en l'operació

Detingudes 19 persones en una operació contra un grup de traficants amb base a LleidaPolicia Nacional

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional ha desarticulat una organització criminal dedicada al tràfic d’haixix i cocaïna a Lleida i Osca. Els líders de l’organització havien establert la seua base d’operacions a la capital del Segrià, on disposaven de tres “pisos de seguretat”, que utilitzaven per emmagatzemar les partides, ocultar documentació i els diners obtinguts d’aquestes activitats, a més de realitzar les operacions diàries de venda de droga.

Segons ha explicat aquest divendres la policia, en l’operació han estat arrestades 19 persones i s’han intervingut 157 quilograms d’haixix i dos de cocaïna.

Els farcells d’haixix acabats de descarregar a les localitats costaneres del sud de la península, eren transportats fins l’habitatge-magatzem de Lleida, des d’on la droga era distribuïda per un altre integrant al següent esglaó de l’organització: els encarregats de la venda minorista. A Osca els responsables d’aquesta ulterior distribució formaven part d’un clan familiar que disposava de dos habitatges des dels quals subministraven la droga a aquells traficants que contactaven amb el consumidor final.

Inici de les investigacions

L’operació es va iniciar el mes de maig arran de diverses detencions realitzades a la província d’Osca per la tinença de substàncies estupefaents destinades al tràfic. Els investigadors van iniciar les seues indagacions per esbrinar qui estava subministrant aquests venedors a la venda al detall, descobrint que aquests es proveïen al domicili d’un clan familiar assentat a la capital altaragonesa i que, al seu torn, aquests obtenien la mercaderia d’una organització assentada a Lleida.

Els capitostos d’aquesta trama, dos germans d’origen magrebí, estaven establerts a la capital lleidatana, on disposaven de tres pisos de seguretat. En un domicili ocultaven els diners i la documentació, un altre era utilitzat com a magatzem de les partides, i el tercer era on les transaccions diàries.

Transport de la droga 'Go Fast'

La droga era traslladada fins el pis-magatzem per uns altres dos membres de l’organització, encarregats exclusivament del transport dels farcells d’haixix acabats de descarregar a les localitats costaneres del sud d’Espanya. La conducció la realitzaven per via terrestre pel mètode denominat Go Fast: viatjant en caravana amb vehicles d’alta gamma, portant tot el carregament de droga només en un dels cotxes, mentre que la resta realitzaven una escorta amb la comesa d’avisar amb temps de possibles controls o dispositius policials i detectar seguiments o vigilàncies.

El trajecte es realitzava directe, sense parades pel camí, evitant així poder ser detectat a qualsevol gasolinera o àrea de servei. A més, viatjaven proveïts de documentació falsa per provar d’evadir una identificació o control policial. Una vegada descarregada la mercaderia al pis de seguretat de Lleida, la droga era distribuïda per diversos punts de la zona nord-est d’Espanya.

Els agents van localitzar a més un altre pis des d’on l’organització realitzava el trànsit a la menuda en aquesta ciutat, i van interceptar així mateix el membre del grup encarregat de la distribució a localitats pròximes quan transportava una mercaderia destinada a Osca.

Les detencions i intervencions

Aquesta operació s’ha saldat amb dinou detinguts -cinc d’ells d’origen magrebí, quatre membres del clan familiar d’Osca i deu venedors a la menuda a la província oscenca. Els agents han realitzat set escorcolls, aprehenent un total de 5 quilograms d’haixix i dos quilograms de cocaïna. Els investigadors van interceptar també una de les caravanes que viatjaven des del sud d’Espanya, i que transportava tres farcells contenint 100 quilograms d’haixix amb destinació al pis de seguretat de l’organització.

Els detinguts, acusats de delictes de pertinença a grup criminal, tràfic de drogues, falsificació documental i contra la seguretat viària, van ser posats a disposició del Jutjat d’Instrucció número quatre d’Osca, encarregat de les investigacions

Els paquets de haixís comissats.

Detingudes 19 persones en una operació contra un grup de traficants amb base a LleidaPolicia Nacional

tracking