SEGRE

ENSENYAMENT RECLAMACIONS

Queixes al Segrià pels menús i el servei de menjadors escolars

La Fapac constata malestar per no incloure productes ecològics o personal de suport a alumnes amb discapacitats || El consell comarcal defensa que sí que es fa

Imatge d’arxiu d’una acció a l’escola Enric Farreny per reclamar la gestió del menjador.

Imatge d’arxiu d’una acció a l’escola Enric Farreny per reclamar la gestió del menjador.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La delegació a Lleida de la Federació d’Associacions de Pares d’Alumnes de Catalunya (Fapac) està rebent nombroses queixes del servei de menjador als centres de Lleida i del Segrià. Així ho va afirmar a aquest diari la responsable de Fapac a Lleida, Elisa Solé, que va dir que les traslladaran a una pròxima reunió de la comissió prevista pel consell comarcal per al seguiment d’aquest servei. Solé va assenyalar que entre les queixes dels usuaris figuren que els menús no inclouen tots els productes ecològics que l’adjudicatària del servei, Serunion, va incloure en la seua oferta. També va detallar que pares d’un centre els han notificat que el monitor del servei omple l’aigua de les gerres de la font que hi ha al carrer. “Això no es pot fer, encara que l’aigua sigui potable”, va subratllar.

Va afegir que també hi ha queixes sobre la qualitat del servei que presten els monitors encarregats del menjador, que, a part de la vigilància, inclou altres activitats. Una altra reclamació que ha rebut la Fapac és que en alguna escola no es cobra el cost del servei als pares quan correspon, la qual cosa fa que no paguin res un mes o dos i després hagin d’assumir de cop dos o tres mensualitats.

Denuncia que el consell no s’ha reunit amb les Ampes que volen recuperar la gestió del menjador

Finalment, va indicar que que en diversos centres falten vetlladors (personal de suport) per a nens que necessiten ajuda, com ara els que pateixen alguna discapacitat física. Sobre aquest punt, va admetre que “no està clar qui ha de posar-los”, si la firma que gestiona el menjador o bé el departament d’Ensenyament.

En un altre ordre de coses, Solé va manifestar que, al contrari del que va anunciar, el consell comarcal no s’ha reunit en els últims mesos amb els representants d’Ampa que van demanar assumir la gestió del seu menjador, com ara la de l’Enric Farreny de la Bordeta i almenys uns altres dos pobles del Segrià.

Per la seua part, la presidenta del consell comarcal del Segrià, María José Invernón, va assegurar no haver rebut queixes sobre els menjadors escolars i va defensar que “s’estan complint les ràtios de monitors”. Va afegir que han proporcionat personal de suport per atendre al menjador alumnes amb necessitats especials en els casos en què així ho han sol·licitat, malgrat que “no figura al plec de condicions”. Així mateix, va afirmar que els menús sí que contenen productes ecològics.

La Generalitat preveu 46 milions més per a les universitatsEl secretari d’Universitats, Arcadi Navarro, va admetre ahir que el sistema universitari català està “infrafinançat”. Va dir que “li agradaria” augmentar la partida en 100 milions, com van demanar els rectors de les públiques catalanes en un manifest, però va remarcar que els 46 més que preveu el projecte de pressupostos és un primer pas. Va detallar que seran per consolidar comptes, el compliment de sentències com ara el retorn parcial de la paga extra, inversions en investigació i accions pel que fa a taxes. Respecte a la petició de reducció de les taxes un 30% que va aprovar el Parlament, va indicar que la manera d’aplicar-la són els pressupostos i que en el seu debat es pot discutir “quants diners es poden posar”. Va advocar per centrar-se en els alumnes amb rendes familiars més baixes. Així mateix, va considerar que els estudiants que van ocupar la seu d’Universitats tenen rendes altes. “Fer la revolució amb unes Nike o entrar amb un passamuntanyes d’una determinada marca vol dir coses”, va apuntar. Sobre el 3+2, va reafirmar el compromís que el primer any de màster costi el mateix que el grau, i va dir que s’aplicarà quan els primers universitaris acabin els graus de tres anys. A més, va criticar que l’Estat no hagi traspassat encara les beques.

tracking