SEGRE

COMERÇ BALANÇ

Massa festius de botigues obertes?

Divisió d’opinions entre els comerciants sobre si els compensa o no pel que fa a vendes obrir tots els dies autoritzats || Ahir va ser el quart de la campanya nadalenca

Moltes botigues de l’Eix Comercial de Lleida van obrir ahir.

Moltes botigues de l’Eix Comercial de Lleida van obrir ahir.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La majoria de les botigues de l’Eix Comercial de Lleida van obrir ahir, el quart festiu d’obertura comercial autoritzada de la campanya nadalenca (4, 6, 8, 11 i 18). En canvi, a la Zona Alta van ser poques. I és que entre els mateixos comerciants hi ha divisió d’opinions sobre si compensa o no obrir tants festius seguits. Una comerciant de Rovira Roure va explicar que obre per “companyonia”, un altre va indicar que els dies 6 i 8 li va anar “millor que l’any passat” i encara una altra va opinar que el primer diumenge “no va venir gairebé ningú”. Un comerç de la plaça Ricard Viñes va dir que aquesta setmana “s’ha treballat, sense que fos una bogeria”, i defensa l’obertura dels festius, però indica que molts ho fan “per inèrcia”. En una botiga de Fleming van apuntar que “un festiu compensa l’altre”, mentre que en una altra de Prat de la Riba van assegurar que ahir no els va compensar. A l’Eix, un comerç del carrer Carme va dir que aquesta setmana “s’ha venut”, però va admetre que “són molts dies” i, de la mateixa forma que una altra comerciant de la plaça Sant Joan, va assenyalar que amb menys festius d’obertura es concentrarien més les vendes. En una botiga de la plaça Paeria van assenyalar que durant la setmana han tingut “poca gent” i en una altra van apuntar que “no caldria obrir tots els festius”, mentre que en una del carrer Major van qualificar de “molt bona” la setmana i van remarcar que “compensa”. El president de la Federació d’Associacions de Comerciants de l’Eix, Llorenç González, va dir que estan “contents” amb la setmana del macropont i va defensar “una obertura uniforme perquè sigui un al·licient”, tot i que entén el sobreesforç de tants dies sense parar.

Diumenge vinent també obriran i esperen una bona afluència El proper diumenge 18 serà l’últim festiu d’obertura permesa abans del dia de Nadal i la majoria dels comerciants espera una bona afluència. Els motius: la proximitat amb el dia 25 i “que molta genta haurà cobrat ja la paga doble”. Titulars de comerços consultats van coincidir a destacar que tradicionalment el diumenge més proper al dia de Nadal és sempre el que registra més vendes, perquè molta gent deixa la compra de regals per a última hora.

tracking