SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

A judici per conviure 15 mesos amb una adolescent escapada d'un centre

La menor, que està embarassada, va ser trobada en un campament de Cappont

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El jutjat d’Instrucció número 1 de Lleida investiga un jove de 21 anys acusat de conviure amb la lleidatana de 17 anys que van trobar el passat 8 de novembre en un campament gitano de Cappont i que estava desapareguda des del 17 d’agost de l’any passat, quan es va escapar d’un centre de menors a Raimat. El jove, F.N.H., està imputat per un delicte d’inducció d’un menor a l’abandó de domicili. El Codi Penal preveu penes de presó de sis mesos a dos anys per aquest delicte.

El jove va prestar ahir declaració en qualitat d’investigat davant de la jutge i va assegurar que va conèixer la noia fa un any en una sala de lleure i que no sabia que aquesta s’havia escapat d’un centre. Així mateix, va afirmar que són parella des de fa mig any i que mai l’havia obligat a fer res en contra de la seua voluntat.

Precisament, també ha transcendit que la jove, que d’aquí a deu dies serà major d’edat, està embarassada. L’investigat va assegurar, a preguntes del seu advocat i de la lletrada del progenitor de la jove, que van ser els policies (quan va anar a declarar en seu policial) els que li van dir que l’adolescent està encinta i que no té cap dubte que ell n’és el pare.

La jove va ser trobada sana i estàlvia quan els Mossos van acudir amb una ordre judicial per escorcollar a fons els barracons i caravanes. Després de localitzar-la, la van traslladar a l’hospital Arnau de Vilanova per ser sotmesa a una revisió, on es va descobrir que estava embarassada, i va reingressar al centre de menors. Els Mossos d’Esquadra sospitaven que la jove feia temps que es trobava en aquest campament malgrat que les persones que hi viuen ho van negar en tot moment. L’home va negar que amaguessin la seua nòvia i va dir que la noia entrava i sortia del campament quan volia.

tracking