SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Absolen l'home acusat d'abusar dels seus fills de tres i cinc anys

L’Audiència Provincial dictamina que les proves contra l’acusat són “insuficients” || La Fiscalia sol·licitava una condemna de sis anys de presó

El judici es va celebrar l’11 de novembre passat a l’Audiència Provincial de Lleida.

El judici es va celebrar l’11 de novembre passat a l’Audiència Provincial de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Provincial de Lleida ha absolt al veí de la capital J.F.D.L.C., que va ser jutjat l’11 de novembre passat acusat d’abusar sexualment de la seua filla i el seu fill entre els anys 2005 i 2007, quan aquests tenien entre quatre i sis anys i tres i cinc anys, respectivament. El tribunal l’absol per “la insuficiència del material probatori” contra el processat.

La Fiscalia sol·licitava per a l’imputat una condemna de sis anys de presó, tres per cadascun dels delictes continuats d’abusos sexuals dels quals l’acusava, i una indemnització per als menors de 20.000 euros, mentre que l’acusació particular va elevar la petició de condemna a 10 anys de presó al considerar que hi va haver accés carnal i que havia de rescabalar els nens amb 40.000 euros pels danys morals, però l’Audiència ha rebutjat els arguments de les acusacions. La sentència absolutòria no és ferma i es pot recórrer davant del Tribunal Suprem.

El processat va culpar la seua exdona de manipular els petits i de venjar-se per la separació

L’ara absolt va negar davant del tribunal que abusés dels seus fills i va culpar la seua exdona de manipular els petits i de venjar-se per la separació. En canvi, la denunciant va relatar suposats episodis d’abusos. Per la seua part, la treballadora social, la psicòloga i la pediatra de la Unitat de Pediatria Social i de la Unitat de Tractaments de l’hospital Germans Trias i Pujol de Barcelona que van avaluar els nens van afirmar que els abusos eren “probables”. En canvi, un company de pis del processat i una exparella de quan suposadament van tenir lloc els fets van declarar que no van veure res estrany.

L’Audiència Provincial diu que els nens no han declarat mai judicialment, la qual cosa, segons la sentència, “constitueix un obstacle gairebé insalvable per valorar si efectivament van patir els abusos sexuals”. D’aquesta forma, les proves incriminatòries que hi va haver es limiten a la declaració de la mare i als informes psicològics, que resulten “clarament insuficients”.

A més, per al tribunal, els dos testimonis (el company de pis i la seua exparella) “ni tan sols van corroborar les manifestacions efectuades pels menors a la seua mare i als experts que els van tractar”. Pel que fa a la denunciant, l’Audiència diu que “no va aconseguir transmetre versemblança”.

tracking