SEGRE

POLÍTICA

Iceta: "El referèndum o no es farà o serà una trista còpia del 9-N"

El socialista vaticina eleccions anticipades el 2017 pel fracàs del procés en la clausura del congrés del PSC de Lleida, que ratifica Ordeig com a líder

Iceta:

Iceta: "El referèndum o no es farà o serà una trista còpia del 9-N"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha carregat avui a Lleida contra el procés sobiranista emprès per la Generalitat que “o no porta enlloc o ens porta al desastre” i ha considerat que la CUP sent “un partit molt minoritari, està arrossegant una majoria a la il·legalitat”. “El referèndum o no es farà o serà una trista còpia del 9-N. Cal evitar repetir errors”, ha reclamat i ha pronosticat un avenç electoral per a 2017 pel fracàs del procés.

Iceta ha recordat en el seu discurs que “saltar-se la llei té conseqüències” i ha advocat per apostar per “l'agenda social” i pel diàleg a favor d’una reforma constitucional com la que defensen els socialistes, seguint l’exemple del nou executiu del País Basc. Així mateix, ha defensat la necessitat de refer la relació amb el PSOE.

El líder socialista ha estat l’encarregat de tancar el novè congrés del PSC de Lleida, que ha ratificat per unanimitat el diputat Òscar Ordeig com a nou primer secretari, en substitució de l’alcalde de Lleida, Àngel Ros. L’executiva d’Ordeig comptarà amb Antoni Siurana com a president d’honor i amb José Crespín, cap de gabinet de Ros, com a secretari d’Organització.

Ordeig ha destacat que la nova direcció renova més de la meitat dels seus membres i ha carregat contra la retallada de la inversió pública a Lleida, que ha xifrat en un 85% des de 2010. "Iniciem una nova etapa en uns moments de grans canvis, nous reptes i nous escenaris, en la qual hem de ser l’alternativa progressista de les Terres de Lleida, l’eix de les esquerres i del progressisme ", ha afirmat. "Les retallades i la recentralització del PP i de Junts pel Sí que estan condemnant el nostre territori. Patim les pitjors retallades en inversió pública de tota Catalunya", ha conclòs.

tracking