SEGRE

tribunals

Fiscalia i advocats pacten penes mínimes per a 24 membres de Los Trinitarios

Són condemnats a entre un any i mig i tres anys i set mesos de presó

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Provincial de Lleida ha acollit aquest dilluns el macrojudici a 24 membres de la banda llatina de Los Trinitarios acusats de pertinença a una banda organitzada i de tràfic d’estupefaents. Són 22 homes i 2 dones d'entre 18 i 25 anys, la majoria d'ells originaris de la República Dominicana, tot i que una de les acusades no s'ha presentat al judici i els altres 23 han acceptat penes d'entre un any i mig i dos anys i set mesos de presó.

D'aquests, 20 acusats no entraran a la presó ja que no tenen antecedents. Tots ells han reconegut els fets

Per a tres dels acusats la fiscalia s’oposa a la suspensió d'entrada a presó que demanen les seves defenses. Són el considerat líder de l'organització i els encarregats d'organitzar els viatges entre la República Dominicana i Espanya.

Tots els acusats van ser detinguts a finals de novembre del 2012 per la Guàrdia Civil en la que en aquell moment va ser l'operació més gran contra la banda llatina coneguda com a 'Los Trinitarios' efectuada a l'Estat. Els agents van efectuar almenys 18 detencions a Lleida, Tàrrega i Anglesola i un total de 26 a tot Espanya. La majoria dels arrestats tenien entre 18 i 25 anys i eren originaris de la República Dominicana.

Es tracta, en paraules dels agents que els van detenir, d’una banda molt problemàtica, molt combativa i violenta, que l'únic que feia era sembra el caos i atemorir els ciutadans amb diferents atacs contra les persones i la propietat privada i mitjançant el tràfic de drogues.

Una imatge del judici a Lleida

Fiscalia i advocats pacten penes mínimes per a 24 membres de Los TrinitariosLleonard Delshams

tracking