SEGRE

SANITAT

Les infeccions respiratòries omplen l'àrea de Pediatria d'Urgències

Una afluència més gran de nens amb bronquiolitis i també d’adults ha obligat a doblar boxs, segons els sindicats || L’hospital diu que encara hi ha llits lliures

Urgències de l’Arnau registra aquests dies pics assistencials per infeccions respiratòries.

Urgències de l’Arnau registra aquests dies pics assistencials per infeccions respiratòries.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’àrea d’Urgències de l’hospital Arnau de Vilanova ha registrat aquests dies de Nadal un notable pic de pacients, sobretot de nens afectats per infeccions respiratòries com bronquiolitis i ahir, primer feiner després de les festes, també va suportar un volum d’activitat més alt del normal, la qual cosa al migdia va obligar a doblar boxs (ubicar dos pacients a cadascun), segons van indicar fonts sindicals. “Per aquestes dates és freqüent atendre molts nens a Urgències, especialment nadons de menys d’un any que tenen bronquiolitis, ja que són pacients més indefensos”, va explicar un metge, que va apuntar que molts d’ells no necessiten ser ingressats. Un fet que també van constatar fonts sindicals, que van precisar que l’àrea pediàtrica d’Urgències va arribar a acollir ahir trenta nens, quan el normal és que n’hi hagi una dotzena.

Una portaveu del centre, per la seua part, va corroborar que hi ha hagut pics assistencials aquests últims dies a la unitat d’Urgències, però va assenyalar que “no s’ha produït cap col·lapse” i que als pacients que necessitaven ingrés hospitalari se’ls ha assignat un llit sense problemes perquè “encara hi ha habitacions lliures”. En aquest sentit, una de les mesures que reivindiquen els sindicats per evitar possibles col·lapses davant de la imminent epidèmia de grip és reobrir ininterrompudament la segona planta de l’hospital. “Fa temps que ho reivindiquem, els trenta llits de l’antiga planta d’Otorinolaringologia només s’obren si hi ha pressió assistencial. La junta de personal ho va tornar a sol·licitar en l’última reunió amb la gerència de l’ICS perquè així permetria col·locar els pacients a les àrees corresponents. Ara és freqüent ingressar pacients en àrees d’altres especialitats”, va apuntar Marta Mayals, presidenta de la junta de personal.

D’altra banda, l’afectació per grip comença a augmentar a Catalunya. La setmana passada es van diagnosticar a Ponent 137 casos de grip i 45 més al Pirineu, molt per sobre dels casos diagnosticats durant el mateix període de l’any passat (setmana 51). Així mateix, l’afectació per cada 100.000 habitants va ser molt més gran al Pirineu (101,97 casos per 100.000 habitants) que al pla (39,73 casos per 100.000 habitants). El departament de Salut va pronosticar que d’aquí a deu dies s’entraria en fase epidèmica, situada en 110,7 casos per 100.000 habitants.

tracking