SEGRE

URBANISME

La Paeria preveu més carrers unidireccionals a Pardinyes i reordenar el trànsit a Escorxador

Estudia com millorar la mobilitat mitjançant una reorganització viària en aquests barris, després d’escoltar les peticions de les associacions || Els canvis afectaran Lluís Companys, Acadèmia i Paraguai

Vista del carrer Lluís Companys, un dels que l’ajuntament té la intenció de reordenar.

Vista del carrer Lluís Companys, un dels que l’ajuntament té la intenció de reordenar.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Lleida té previst abordar en una reunió els propers dies canvis en la mobilitat de la ciutat, que afectaran especialment els barris de Pardinyes i els d’Instituts i Escorxador. El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, va explicar que en el cas de Pardinyes es treballa a convertir diversos carrers que ara són de doble sentit en unidireccionals, de manera que si un serveix per anar en sentit estació, el contigu permeti circular en sentit contrari. Els canvis, que encara no estan tancats, afectaran no només la part vella del barri, sinó també altres zones i es plantegen en part atenent les mateixes peticions presentades per l’associació de veïns de Pardinyes.

Pel que fa a la zona de l’Escorxador i Instituts, el tinent d’alcalde va explicar que la intenció és millorar la mobilitat, que sovint resulta complicada, sobretot a Lluís Companys, i que s’estudien diverses possibilitats d’actuació. Els canvis afectaran principalment aquesta via principal, que és molt transitada ja que connecta el centre amb Ronda, així com als carrers Acadèmia i República del Paraguai.

L’actuació a Instituts i Escorxador s’abordarà de forma conjunta amb l’ampliació del carril bici

També podrien tenir canvis altres carrers adjacents, com Unió, Templers o Ramon Soldevila, per exemple. “Hem parlat amb les associacions de veïns de l’Escorxador i Instituts, perquè es tracta de guanyar comoditat per als ciutadans, no només per als que circulen amb cotxe, sinó també per als vianants”, va explicar Larrosa.

La intenció del consistori és vincular aquesta actuació d’“ordenació i pacificació” del trànsit a la millora del carril bici, tenint en compte que durant els propers mesos està previst abordar una obra clau per millorar la connexió d’aquesta xarxa, com és la seua prolongació per la rambla d’Aragó fins al pont de la Universitat.

Això implica actuar a la zona de l’avinguda Catalunya i la plaça Espanya, la qual cosa s’abordarà de forma conjunta amb la reorganització dels carrers Lluís Companys i Acadèmia. Aquestes millores són paral·leles a la revisió del pla de mobilitat de la ciutat, que conclou enguany la seua vigència, de cara a l’elaboració d’una nova versió actualitzada.

Per fer-ho, en els últims mesos l’ajuntament ha organitzat diversos tallers participatius amb entitats i representants de diferents gestors per tal de detectar els punts a millorar i recollir propostes d’actuació de cara a millorar la mobilitat a la ciutat.

Estudia millorar l’Ll-11, però no farà ara nous passos zebra

La Paeria també treballa en la planificació de com ha de ser l’antiga carretera N-II (actual Ll-11) en un futur perquè es converteixi en “una avinguda que vertebri Cappont, Copa d’Or i la Bordeta” i no en una barrera, va explicar Larrosa. No obstant, la Paeria no veu prioritari ara fer alguna actuació com un pas elevat per sobre del carrer o habilitar nous passos zebra en aquesta zona, a l’altura de la prolongació del carrer Riu Ebre, com plantegen alguns veïns. Larrosa va indicar que ja existeix la possibilitat de passar per l’avinguda de les Garrigues o per Estudi General i que no estan per habilitar passos elevats perquè després amb prou feines s’utilitzen. Segons la seua opinió, nous passos de vianants han d’anar vinculats al desenvolupament urbanístic, que ha de permetre “un procés de transformació profund per convertir aquesta carretera en una avinguda com la Meridiana o la Diagonal de Barcelona”.

tracking