SEGRE

COMERÇ NORMATIVA

El comerç local veu enganyosa la liberalització de les rebaixes i és partidari de períodes fixos

El sector adverteix que és inviable tenir forts descomptes tot l’any i que la situació genera confusió entre els consumidors || Pronostiquen un canvi en la mentalitat i l’organització de les botigues

Nombroses botigues de Lleida s’han avançat al període recomanat i ja han iniciat rebaixes.

Nombroses botigues de Lleida s’han avançat al període recomanat i ja han iniciat rebaixes.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El sector comercial de Lleida és reticent a la liberalització de les rebaixes que preveu la nova llei catalana de Comerç i veu més convenient mantenir períodes fixos com fins ara. “Crec que hi hauria d’haver més ordre, perquè si no el consumidor no sap mai a quin preu està comprant. Si ara són lliures, haurem de pensar com el sector de l’alimentació i veure on situem el nostre marge. Si hem de tenir productes en oferta, els tindrem, però tots tot el temps és impossible. No seran rebaixes com fins ara”, va plantejar la presidenta de la Fecom, Maria Rosa Eritja.

“La llei s’ajusta al que ja succeïa els últims anys. Continuem creient que és millor el model tradicional de rebaixes en estiu i hivern, potser amb períodes més curts. És més clar per al consumidor. Dir-li que tindrà rebaixes tot l’any és un engany, perquè llavors ja no és un preu rebaixat, sinó el real i els descomptes no són tals”, va afirmar, per la seua part, Manel Llaràs, de Pimec Comerç.

En qualsevol cas, totes dos patronals van destacar que les botigues canviaran la mentalitat i s’adaptaran a la nova situació. “L’empresari també tindrà més flexibilitat per fer rebaixes quan li convingui per desfer-se d’estocs o guanyar liquiditat”, va plantejar Eritja.

Pel que fa a l’increment de la jornada màxima d’obertura, que passa de 72 a 75 hores setmanals, la presidenta de la Fecom va indicar que un augment de tres hores a la setmana tindrà una incidència escassa. En canvi, Llaràs va apuntar que la mesura suposa una contradicció respecte a la voluntat de fomentar una millor conciliació de la vida laboral i familiar, ja que el petit comerç es veurà arrossegat per la competència de les cadenes a obrir més hores. La nova llei de Comerç ha de passar pel Parlament, per la qual cosa encara pot ser modificada.

A més, UGT va destacar que no ha participat en “cap moment” en l’elaboració del projecte de llei ni se l’ha consultat com a agent social representatiu, per la qual cosa ha demanat reunions amb els diferents grups parlamentaris per expressar-los la seua opinió de cara al tràmit parlamentari.

tracking