SEGRE

URBANISME

La Paeria aprova ampliar el carril bici al carrer Balmes

Urbanitzarà un nou tram, de Ricard Viñes a Pau Casals || Les obres duraran dos mesos i costaran gairebé 60.000 euros

Vista del tram que es modificarà per instal·lar carril bici.

Vista del tram que es modificarà per instal·lar carril bici.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Lleida ha aprovat el projecte de construcció d’un nou tram de carril bici al carrer Balmes. Aquesta millora inclou el tram comprès entre la zona de vianants de la plaça Ricard Viñes i el carrer Torres de Sanui, on empalmarà amb el tram de carril bici, que es va habilitar amb la reforma de la plaça Pau Casals.

L’actuació forma part de la prolongació de l’eix nord-sud de la xarxa que ha de completar els trams pendents fins a enllaçar els campus d’Agrònoms i el de Cappont de la UdL, com va anunciar la Paeria al setembre. El termini d’execució d’aquestes obres, que sortiran a licitació ben aviat, és de dos mesos i el pressupost ascendeix a 59.950,26 euros, IVA inclòs.

Aquesta zona de Balmes compta amb fins a quatre grans terrasses de locals hotelers. No obstant, la vorera és ampla i el projecte preveu que el carril bici discorri al nivell de la vorera, entre la calçada i les terrasses, serpentejant per esquivar la parada de l’autobús.

L’actuació, que obligarà a aixecar bona part del paviment actual, comportarà també la plantació de vint-i-un arbres, així com la millora de la xarxa d’enllumenat i altres connexions de serveis.

La formació plantejarà aquesta qüestió a la pròxima comissió d’Urbanisme.

El PDeCAT reclama millorar la senyalització a l’Eix Comercial ? La regidora del PDeCAT i Unió a la Paeria, Rosa Mari Salmerón, va reclamar ahir a la Paeria que millori la senyalització a l’Eix Comercial per garantir la seguretat viària dels vianants, informar els ciclistes de les hores a què poden circular i les limitacions de velocitat a 10 quilòmetres per hora en aquesta zona de vianants. “Hem constatat que hi circula un bon nombre de bicicletes i que no ho fan a la velocitat adequada que correspondria en una zona de vianants, la qual cosa comporta un perill per a les persones que hi passegen, especialment aquells col·lectius més vulnerables, com són les persones d’edat avançada i els nens”, va afirmar Salmerón.

tracking