SEGRE

EQUIPAMENTS FERROCARRIL

A l’espera de la nova empresa per a la reobertura del bar de l’estació

La nova adjudicatària encara no ha firmat el contracte i d’entrada només oferirà un servei mínim, mentre adequa la cafeteria || Adif no posa data per reobrir

La cafeteria de l’estació de ferrocarril està tancada des del començament de l’any.

La cafeteria de l’estació de ferrocarril està tancada des del començament de l’any.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif) no té data encara per reobrir la cafeteria de l’estació, que està tancada des de l’Any Nou, quan va concloure el contracte amb l’empresa que portava el servei, igual que va passar amb l’Hotel Transit. Encara no s’ha firmat l’adjudicació de la gestió amb la nova empresa, cosa que està prevista per a mitjans d’aquest mes, va confirmar un portaveu d’Adif.

Una vegada s’hagi signat el contracte amb el nou arrendatari, aquesta firma estudiarà les mesures que pren per poder prestar almenys un servei mínim de bar de forma provisional, perquè els viatgers i acompanyants puguin almenys prendre un cafè mentre esperen el tren. “La voluntat d’Adif és que el servei pugui prestar-se de forma transitòria mentre no es posa en marxa la nova concessió”, van explicar les mateixes fonts.

Entre les Borges i l’Espluga de Francolí, on se substitueixen 90 quilòmetres de cable

Aquesta situació provisional es prolongarà fins que l’empresa adeqüi les instal·lacions de l’estació d’acord amb els condicionants del nou contracte i la seua estratègia comercial, la qual cosa podria incloure algunes obres i la substitució d’equipament i maquinària, per exemple. Està previst que durant aquest període la cafeteria pugui oferir begudes com cafès, refrescos i altres, però és probable que no puguin comprar-se menús per menjar i s’ha de veure si oferirà refrigeris com entrepans.

En qualsevol cas, ara per ara el cert és que no és possible prendre res a l’estació i tan sols es pot comprar una botella d’aigua o un refresc a l’única botiga que hi ha oberta.

Aquest tram de la línia d’Alta Velocitat que passa per la comarca de les Garrigues havia registrat un elevat nombre d’incidències pels robatoris de cable, que van provocar després retards als trens. En total, s’estendran 90,3 quilòmetres de cable entre les dos vies en un i altre sentit. A més, es portaran a terme treballs de connexió, subjeccions, fixacions i proves prèvies a la posada en servei de les noves instal·lacions.

Els treballs han estat adjudicats a la firma Sociedad Española de Montajes Industriales, que compta amb un termini d’execució de deu mesos. Fins ara, Adif ja ha substituït un total de 64 quilòmetres de cablatge en els trams Barcelona-Gelida, el Vendrell-la Pobla de Montornès i de Montblanc a Alcover. Actuacions com aquesta i l’augment de la vigilància en les vies han permès reduir un 74% els robatoris de coure.

Canvien cable de coure de la via de l’AVE per aluminiAdif ha adjudicat el contracte per al subministrament i estesa del nou cablatge de la línia de l’AVE en el tram entre les Borges Blanques i l’Espluga de Francolí per un preu de 1.416.312 euros. El cable de coure que s’utilitza actualment se substituirà per un de nou d’alumini, que ofereix prestacions similars pel que fa a capacitat de conducció elèctrica, però que té molt menys valor de revenda com a material per reciclar.

tracking