SEGRE

URBANISME SERVEIS

La Paeria tornarà a plantejar apujar l'aigua per desbloquejar inversions

El PSC busca una nova fórmula que només augmenti el rebut a grans consumidors || Si no hi ha acord, s’hauria de retallar despesa per poder fer-se’n càrrec

La depuradora separa els residus que arriben amb l’aigua i els envia a un abocador, pagant una taxa.

La depuradora separa els residus que arriben amb l’aigua i els envia a un abocador, pagant una taxa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El govern municipal, que el PSC exerceix en minoria, tornarà a impulsar una proposta de modificació de tarifa de l’aigua –al no aconseguir l’any passat aprovar una pujada per falta de consens polític– per evitar que les inversions en canonades i clavegueram quedin bloquejades pel desacord amb la concessionària. “Esperem trobar una solució política de compromís més aviat que tard. Ho mirarem, repensant les fórmules plantejades. S’ha d’anar cap a un model ambiental sostenible, que incentivi l’estalvi, i socialment just”, va plantejar el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, després d’una visita a la depuradora. La idea és que l’increment només afecti grans consumidors i no gravi més la gran majoria de veïns.

Si no hi ha acord, l’única alternativa per fer-se càrrec de les inversions pendents –com eliminar els abocaments d’aigües residuals a Llívia i portar aigua de boca a cases de les partides de Torres de Sanui i Serra de Canet– seria incloure-les en el pressupost d’inversions de la Paeria. Això suposaria retallar altres despeses i inversions.

Mentrestant, va explicar Larrosa, encara queda un romanent de més de tres-cents mil euros d’actuacions programades amb Aigües de Lleida però que no van arribar a executar-se que s’utilitzarà per fer-se càrrec d’inversions urgents o complementar altres obres municipals en superfície. La Paeria assumeix, d’altra banda, directament una actuació que s’iniciarà en breu per eliminar vessaments residuals al riu Noguerola i n’estudia dos més en altres punts de la ciutat.

tracking