SEGRE

JUSTÍCIA

Traslladat a la presó de Saragossa l'apunyalador neonazi de Lleida

Per estar més a prop de la seua família, que viu a Logronyo || Alejandro Ruiz, que serà jutjat a finals de febrer, s’enfronta a una petició de 81 anys de presó

Array

Array

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alejandro Ruiz Vidal, el jove neonazi de 23 anys que el 22 de setembre del 2014 va apunyalar cinc persones als carrers de la ciutat de Lleida, va ser traslladat fa unes setmanes del Centre Penitenciari de Ponent a la presó de Zuera de Saragossa, segons van informar ahir a aquest diari fonts properes al cas.

D’aquesta forma, el jove, originari de Logronyo i que residia a Lleida, on estudiava Medicina a la UdL, pot estar més a prop de la família. El judici pels apunyalaments se celebrarà a finals de febrer (està previst per als dies 27 i 28 de febrer i 1 i 2 de març) a l’Audiència Provincial de Lleida, de manera que està previst que durant aquells dies torni a la presó de Ponent. La Fiscalia sol·licita que sigui condemnat a 81 anys de presó, mentre que les acusacions particulars eleven la petició a 86 anys.

El Jutjat d’Instrucció número 2 de Lleida i Fiscalia van autoritzar a mitjans del 2015 el trasllat a la presó de La Rioja després que ho sol·licités el seu lletrat.

En la resolució, tant jutge com fiscal van assegurar que no hi havia cap impediment per al canvi de presó. Malgrat tot, no es va portar a terme, tret d’uns dies l’octubre del 2015 perquè Ruiz fos jutjat per haver clavat una brutal pallissa a un jove sud-americà el desembre de l’any 2012 a Logronyo. Va acceptar una condemna de dos anys de presó.

La família del jove va portar el cas davant del Defensor del Poble després que la direcció de la presó riojana li hagués impedit diverses vegades el trasllat adduint falta d’espai, entre altres motius.

tracking