SEGRE

SERVEI PLA IGLÚ

Creix un 41% el nombre d’usuaris que s’allotgen a l’alberg per fred

Han habilitat hamaques en 26 ocasions per poder donar cabuda a totes les persones que necessitaven el servei || La mitjana per nit ha passat de 65 a 70 assistències

La Urbana ofereix a persones que dormen en caixers la possibilitat de fer-ho a l’alberg.

La Urbana ofereix a persones que dormen en caixers la possibilitat de fer-ho a l’alberg.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Paeria ha allotjat 369 persones, només nou d’elles eren dones, a l’alberg municipal a través del Pla Iglú, des que es va activar fa 66 dies pel fred. Representa un 41 per cent més de ciutadans que en la campanya anterior, quan van ser 216. Aquest servei municipal ha estat utilitzat per una mitjana diària de 70 ciutadans des del passat 7 de novembre. La Fundació Jericó, concessionària de l’alberg, ha arribat a acollir fins a 130 persones en una mateixa nit a l’hostal situat al carrer Tallada, que és la suma de persones procedents del Pla Iglú i aquelles que han estat derivades pels Serveis Socials.

Els dies de més afluència ha estat necessari recórrer a l’ús d’hamaques per donar cabuda a tots els que volien pernoctar a l’alberg. Aquesta situació s’ha produït ja en 26 ocasions i es tracta d’un recurs que es pot aplicar gràcies al decret aprovat el 16 de novembre, que autoritza l’overbooking per l’augment d’usuaris i les baixes temperatures. El total de pernoctacions d’aquesta campanya és de 4.691 (en diversos casos repetien els mateixos usuaris), de les quals en només 65 casos eren dones. Les xifres d’aquest any són molt superiors a les que es van registrar fa un any, quan es van comptabilitzar 3.336 allotjaments davant dels 4.691 actuals, a xifres d’aquesta última setmana. S’ha passat d’una mitjana de 65 persones per nit a 70. Tanmateix, la campanya actual s’ha activat molt abans que l’anterior, la del 2016, a causa de les baixes temperatures i en 43 de les 66 nits la temperatura ha estat per sota dels dos graus positius.

tracking