SEGRE

COMERÇ PLA MUNICIPAL

Un festival musical i esdeveniments per dinamitzar el Centre Històric

Pla de la Paeria que aposta per una imatge conjunta potent, ocupar locals buits i captar ‘locomotores’ comercials || Millorar la percepció de seguretat, clau

L’edifici de fusta, un espai per a professionals creatius.

L’edifici de fusta, un espai per a professionals creatius.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El pla estratègic de dinamització econòmica del Centre Històric, encarregat per la Paeria fa uns mesos, recomana atreure esdeveniments al barri, sigui traslladant activitats que es fan en altres punts de la ciutat o creant-ne altres de noves, com un festival de música estiuenc (recuperant l’esperit del Senglar Rock) en diferents escenaris.

“A banda d’activar la zona, serviria per generar activitat econòmica i turística a la ciutat”, assenyala, i també proposa esdeveniments esportius com una carrera anual amb mascotes. Entre les activitats que podrien traslladar-se a la zona, potenciada sota la marca conjunta Districte Mercat del Pla, hi ha la Festa del Vi –repartida per carpes de cellers i restaurants de diferents carrers– i d’altres com la Festa de la Cervesa, la del Pop, la Fira d’Abril o el festival de dansa The Best On.

Aquestes són només algunes de les cinquanta propostes d’aquest pla, que està basat en la col·laboració publicoprivada, a través d’una nova associació de comerciants, amb un pla a cinc anys i un pressupost conjunt de 200.000 €.

L’objectiu és crear un centre comercial a l’aire lliure amb identitat pròpia que es remarcaria amb una senyalització homogènia i vistosa, potenciant també els grafitis com a expressió d’art urbà (es planteja un concurs anual d’aquesta disciplina i designar parets i portes metàl·liques aptes per dibuixar).

L’actuació s’abordarà per fases, fixant zones prioritàries, i incidirà a ocupar els locals buits (es preveuen més ajuts a noves implantacions) i promovent que s’hi instal·lin locomotores comercials.

Per tal d’aconseguir-ho i assolir un augment del trànsit per als vianants, es considera clau millorar la percepció de seguretat i aprofitar el creixement del turisme, amb l’obertura del nou parador.

Un dels handicaps, com critiquen els veïns, és la gran concentració de serveis socials que “provoca estigmatització i dificulta la dinamització”.

El pla reclama “un consens de ciutat” per afrontar la descentralització.

Disseny, moda, art, tecnologia i gastronomia, sectors prioritaris El pla dibuixa un barri en el qual les activitats principals estiguin vinculades a sectors emergents, relacionats amb la creativitat, com són el disseny, la moda, l’art, la tecnologia, la gastronomia i el turisme, vinculats a valors ja existents com l’associacionisme i la seua diversitat cultural i potenciant d’altres com el de l’“economia verda”. Per aconseguir-ho, també es planteja que sigui una zona on testejar el projecte de smart city, una iniciativa per potenciar l’ús de les noves tecnologies en l’àmbit urbà pel qual Lleida vol apostar des de fa anys, però que està per desenvolupar.

tracking