SEGRE

INVESTIGACIÓ EQUIPAMENTS

L'IRB busca mecenes per acabar de moblar el segon edifici

A l’esgotar el finançament públic, requereix ajuda privada econòmica o en espècie

El segon edifici de l’IRBLleida ja està operatiu.

El segon edifici de l’IRBLleida ja està operatiu.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Institut d’Investigació Biomèdica IRBLleida busca mecenes per acabar de moblar el segon edifici, ubicat annex al primer, just al costat de l’Arnau de Vilanova. La directora, Elvira Fernández, va afirmar que l’immoble ja és “habitable” i que des d’aquesta setmana s’hi estan traslladant alguns grups d’investigació. No obstant, va indicar que falta “una mica de mobiliari de despatx, lliteres per a la unitat d’assajos clínics, tamborets de laboratori i accessoris d’investigació”.

“Hem tingut Fons Feder i ajuts de la Universitat de Lleida i de la Diputació”, va indicar, però va afegir que “el pressupost arriba on arriba”, per la qual cosa, “per pura necessitat”, han decidit explorar la possibilitat del finançament privat. “El mecenatge és habitual en altres països, com els Estats Units, i també reben donacions importants hospitals de Barcelona com el Clínic o Vall d’Hebron”, va destacar.

Fernández va detallar que actualment estan elaborant una relació del material que necessiten (per exemple, la sala de juntes no està moblada) i va confiar que la societat i el teixit empresarial de Lleida siguin “sensibles”. En aquest sentit, va apuntar que les aportacions poden ser tant econòmiques com en espècie. Les firmes que hi col·laborin seran reconegudes amb una placa a l’institut. De fet, l’IRBLleida ja disposa d’un tauló on exposa els noms dels col·laboradors que aporten finançament per a investigació.

A l’exterior de l’edifici també falta per acabar un accés per l’avinguda Pinyana i un parterre. Aquest immoble està connectat amb el primer i suposarà disposar de vuit mil metres quadrats per a investigacions biomèdiques i assajos clínics.

tracking