SEGRE

PAERIA

Els serveis socials no atendran usuaris que intimidin el personal

A les entrevistes per atendre els seus casos i arran de queixes per pressions rebudes || La PAH creu que els empleats municipals han de conèixer millor les lleis

Membres de Mariola en Moviment, davant serveis socials.

Membres de Mariola en Moviment, davant serveis socials.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La regidoria de Serveis Socials de la Paeria ha redactat un protocol a fi d’evitar situacions de tensió i intimidació per part de particulars, entitats socials o partits polítics cap als professionals d’aquesta àrea municipal durant les atencions a usuaris. Val a recordar que el personal havia expressat el seu malestar per “escarnis” soferts al llarg de les últimes setmanes.

El protocol estableix que els empleats podran rebutjar atendre aquells usuaris que vagin acompanyats si consideren que la presència d’una altra o altres persones pot perjudicar els treballadors o els mateixos usuaris i/o si es veu vulnerada la confidencialitat de les dades personals. “Si l’usuari insisteix a anar acompanyat, l’entrevista no es realitzarà”, apunta el protocol, que recorda que hi ha canals per realitzar queixes o suggeriments sobre el funcionament del servei, com ara el Síndic de Greuges, o que els ciutadans poden recórrer a canals legals i judicials per defensar els seus drets.

El regidor Xavier Rodamilans, que va assegurar que comparteix els objectius d’entitats com Mariola en Moviment o la PAH (Plataforma d’Afectats per la Hipoteca), va dir que no pot dir el mateix si les formes de les seues protestes recorren a la intimidació o vulneren la dignitat de les persones. “El personal de serveis socials fa tot el que està a les seues mans”, va dir.

Per la seua part, membres de la PAH van sol·licitar ahir al regidor Rodamilans formar el personal de serveis socials sobre el contingut de les lleis vigents d’habitatge i de pobresa energètica, i van incidir també en el fet que es revisin els habitatges que s’entreguen a través de la taula d’emergència.

“Ens hem trobat amb casos en què el pis té donats de baixa els subministraments per impagaments”, explica un portaveu de l’entitat. Així mateix, va criticar que la Paeria no els hagi informat del contingut del protocol durant la reunió que van mantenir ahir.

“No em nego a pagar, puc afrontar un lloguer social assequible als meus ingressos del Pirmi”, va explicar l’afectada. En relació amb aquesta família, Xavier Rodamilans va apuntar que fa molt temps que les assistents socials segueixen el cas i que s’oferirà una solució a l’afectada. No obstant, un portaveu de l’entitat reclama que regularitzin la seua situació i que li ofereixin un lloguer social.

tracking