SEGRE

TRIBUNALS DELINQÜÈNCIA JUVENIL

Jutgen un nen de catorze anys per una onada d'assalts violents

Acorden una condemna de tres anys i set mesos d’internament

Vista de la seu judicial a l’edifici del Canyeret.

Vista de la seu judicial a l’edifici del Canyeret.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un nen de catorze anys es va asseure ahir al banc dels acusats per una onada d’assalts violents ocorreguda el setembre de l’any passat a la ciutat de Lleida. Fiscalia i el seu advocat van arribar a un acord abans de la celebració de la vista al jutjat de Menors i van pactar una condemna de tres anys i set mesos d’internament (amb períodes de semillibertat), 21 mesos de llibertat vigilada més i 100 hores de treballs comunitaris. El menor va reconèixer ser l’autor dels assalts i ara el jutge ha de ratificar l’acord i, en conseqüència, la condemna.

El nen, veí de la Mariola, té incoats set expedients de justícia juvenil. Va ser notícia el gener del 2015 quan, amb tot just 12 anys, va aparèixer un vídeo penjat a YouTube en el qual se’l veia passant per sobre de l’arc de la passarel·la dels instituts sobre la vella N-II. Ahir va ser jutjat acusat de quatre assalts. El primer el va cometre el dia 2 de setembre de l’any passat al carrer de la Mercè quan va clavar una forta empenta a una dona per robar-li una tablet. Una setmana després, el dia 9, va arrabassar el mòbil d’un altre menor quan anava en bicicleta a l’encreuament dels carrers Ramón y Cajal i Doctor Combelles. La víctima va caure a terra. El telèfon està valorat en prop de 600 euros.

Va amenaçar una víctima amb una navalla i a les altres els va clavar empentes per robar-los

Tot just tres dies després va cometre un altre assalt. En aquest cas, anava acompanyat d’un altre menor que també va ser jutjat ahir. Els dos van entrar al portal del número 97 del passeig de Ronda i van amenaçar amb una navalla un veí per robar-li una cartera.

Finalment, el 17 de setembre va abordar una dona quan sortia del seu domicili i va robar el moneder a la víctima. La dona va caure a terra de l’empenta i va patir ferides que van tardar 21 dies a curar-se. Haurà de tornar-li (ell o els seus pares) els 210 euros que portava i indemnitzar-la amb 10.050 euros per les lesions.

tracking