SEGRE

PARTIDES SUCCESSOS

Roben 61 arbres fruiters acabats de plantar en una finca de Copa d'Or

En només set dies i en 3 furts diferents || Els veïns de l’Horta insisteixen a reclamar més vigilància dels Mossos després dels incidents de les últimes setmanes

Explotació de Sot de Fontanet on han sostret una seixantena de paraguaians en una setmana.

Explotació de Sot de Fontanet on han sostret una seixantena de paraguaians en una setmana.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els propietaris d’una explotació agrícola de la partida Sot de Fontanet i Copa d’Or han estat víctimes l’última setmana de tres robatoris en els quals els han arrancat un total de 61 arbres de paraguaians acabats de plantar. “Els vam plantar fa tot just vint dies i els van robar de nit perquè durant el dia treballem a l’explotació. La primera nit en van arrancar quatre, la següent quaranta-dos i dilluns a la matinada a dimarts, quinze més”, va explicar ahir el propietari, que ja ho ha denunciat als Mossos d’Esquadra. Visiblement afectat, va indicar que, a més, del sentiment de vulnerabilitat cal tenir en compte les pèrdues econòmiques, ja que “si continuen els furts podem perdre un any de treball perquè el període òptim de plantació està a punt d’acabar”.

En aquest sentit, David Melé, president de l’associació de veïns de Copa d’Or, va lamentar aquests incidents i va assenyalar que van oferir suport al veí afectat i li van recomanar denunciar. Va afegir que probablement el motiu d’aquests furts agrícoles és la revenda d’aquests arbres com a plançons i que els delinqüents van utilitzar algun vehicle, ja que l’explotació és al costat del camí del riu.

Aquests robatoris a Copa d’Or se sumen als ja denunciats en partides de l’Horta en els darrers dies (vegeu SEGRE d’ahir), tres dels quals en masies de Butsènit en una mateixa nit o la sostracció de mig centenar de pales de reg en diferents zones de l’Horta fa un mes.

Els presidents veïnals demanen a l’uníson incrementar els efectius dels Mossos d’Esquadra. “S’ha de ser realista. L’Horta és molt extensa i amb només una patrulla vigilant vuit hores al dia no n’hi ha prou. Veure patrulles circulant pels nostres camins té un efecte dissuasiu”, va reiterar ahir Salvador Solsona, president de Butsènit.

També la Paeria va aprovar, per àmplia majoria el juliol passat, una moció del PSC que reclamava la presència de cinquanta agents més a Lleida.

D’altra banda, els veïns de l’Horta preveuen celebrar el 15 d’octubre l’Aplec de l’Horta, una trobada que recuperen després de diversos anys. Durant la reunió de la FAV d’avui, acabaran de perfilar-ne els detalls.

tracking