SEGRE

TRANSPORT ALTA VELOCITAT

Usuaris de l'Avant exigeixen que s'apliqui l'acord per abaixar tarifes

Prioritzar ampliar el termini d’abonaments, com va aprovar el Parlament per unanimitat

Un Avant a l’estació de Lleida.

Un Avant a l’estació de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Usuaris habituals de l’Avant entre Lleida i Barcelona reclamen el compliment de l’acord unànime al Parlament que demanava rebaixar el preu, ampliar als freqüències i, sobretot, flexibilitzar les condicions dels abonaments, ja que actualment el de deu viatges s’ha de gastar en vuit dies i els de trenta i cinquanta viatges, en trenta. “El Parlament ho va aprovar i ara hauria d’anar al Congrés”, va apuntar un portaveu del centenar de lleidatans que utilitzen l’Avant de manera habitual, i va afegir que cada mes gasten una mitjana d’entre 480 i 500 euros en aquest concepte. El juliol de l’any passat, la comissió de Territori del Parlament va aprovar per unanimitat sol·licitar al Govern central una reducció del preu dels bitllets d’aquests trens entre Lleida i Barcelona i ampliar el període de validesa dels abonaments. La resolució aprovada va ser presentada per Junts pel Sí i instava també a aplicar en els Avant les mateixes condicions de devolució en cas de retard que estan vigents en els AVE. I a l’octubre CiU va presentar la mateixa proposta en forma de moció en el ple de la Paeria.

500 euros al mes es gasten de mitjana els usuaris habituals de l'Avant entre Lleida i Barcelona

Els usuaris de l’Avant tenen previst reunir-se amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, en una pròxima visita a Lleida per demanar-li que pressioni a Madrid per aconseguir les millores que reclamen. “El més important és allargar al màxim el temps permès per gastar els abonaments. Així podríem comprar el de cinquanta viatges i ens sortiria més barat”, va explicar el portaveu dels viatgers. Així mateix, va considerar que “si el traçat de la línia d’alta velocitat entre Lleida i Barcelona per Tarragona va ser una decisió política, també ho podria ser la compensació econòmica” que proposen a través de la iniciativa parlamentària.

A finals del 2015, ja van recollir més de tres-centes firmes per reclamar la flexibilització de les condicions dels abonaments de l’Avant.

tracking