SEGRE

POLÍTICA CARRETERES

El Govern central destinarà fons a l'N-240 al pressupost

Millo assegura que Foment serà “sensible” amb el tema || Creu que hi ha “mecanismes” perquè l’Estat impedeixi un referèndum

L’alcalde Àngel Ros i el delegat del Govern central a Catalunya, Enric Millo, ahir a la Paeria.

L’alcalde Àngel Ros i el delegat del Govern central a Catalunya, Enric Millo, ahir a la Paeria.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, es va comprometre ahir a Lleida que el pressupost del 2017 destini fons a acabar amb la sinistralitat a l’N-240, com reclamen alcaldes i entitats de les Garrigues. “La sensibilitat del ministre de Foment és absoluta amb aquest tema, n’hem parlat i anirem concretant fórmules per a les obres. Deixo constància que és un dels problemes sobre els quals s’ha de centrar l’atenció i l’esforç econòmic i manifesto la voluntat ferma del Govern [central] de resoldre’l de la millor manera possible”, va dir Millo abans de reunir-se amb l’alcalde, Àngel Ros. També van tractar qüestions com ara el bloqueig del pla especial de l’estació i el finançament del Museu Morera i Millo va prometre a la Paeria una “relació bilateral” amb l’Estat.

Pel que fa a la voluntat de la Generalitat de Catalunya, ratificada dimarts per la seua portaveu, Neus Munté, d’organitzar el referèndum a pesar de les advertències del Govern espanyol, Millo es va mostrar taxatiu. “La celebració d’un referèndum d’independència està fora del marc legal vigent. Qualsevol plantejament fora d’aquest marc no pot fer-se. L’Estat té prou mecanismes per impedir que ningú se situï per sobre de la llei.”

També va matisar les declaracions de la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría, que va apostar perquè el Govern espanyol busqui nous interlocutors a Catalunya. “La Generalitat no queda al marge de res, és interlocutor primer i necessari, però no exclusiu. La relació amb ajuntaments com el de Lleida és l’exemple clar que el diàleg existeix i és multilateral. I també es produeix directament amb representants de la societat”, va afirmar.

A més, el delegat va ratificar durant la seua visita a Lleida que segueix la “mà estesa” per apostar pel diàleg. La Crida va fer entrega a Millo d’una carta contra la política d’immigració del Govern central.

tracking