SEGRE

EQUIPAMENTS

Shalom assumeix provisionalment la gestió de la cafeteria de la Llotja

Quan hi hagi activitats a l’equipament i mentre no es convoqui un concurs públic || ERC i la Crida veuen el procediment irregular i la decisió, unilateral

Vista de l’entrada de la cafeteria de la Llotja, Davall, ara tancada al públic.

Vista de l’entrada de la cafeteria de la Llotja, Davall, ara tancada al públic.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Shalom s’encarregarà provisionalment del servei de cafeteria i càtering de la Llotja els dies que aculli activitats i mentre el Centre de Negocis i Convencions (CNC) no convoqui un concurs públic per a la seua gestió. Els fins ara concessionaris d’aquest servei i de l’equipament, la societat La Llotja de Lleida SA, van renunciar-hi el passat 1 de febrer i el conseller delegat, el tinent d’alcalde Rafael Peris, va anunciar ahir que han tancat un acord amb Shalom només per a la cafeteria, no per al restaurant. El CNC assumeix a partir d’avui la gestió de la Llotja i Peris va recordar que “ben aviat començarà l’auditoria tècnica de les instal·lacions”, i va afegir que “paral·lelament obrirem la peça de la liquidació”. Així mateix, la Fundació Teatre de la Llotja, de titularitat municipal, assumeix des d’avui els fitxers de dades personals d’Els Amics de la Llotja, la propietat dels dominis web i la venda d’entrades.

La decisió que Shalom gestioni la cafeteria va provocar que ahir mateix ERC i la Crida demanessin un consell d’administració del CNC extraordinari. ERC-Avancem va denunciar que, amb aquesta decisió, Peris “incompleix la llei de contractació del sector públic i menysprea les competències del consell d’administració, a l’arribar a un acord de forma unilateral amb Shalom”. Veu el procediment “irregular i fruit de la poca previsió del conseller delegat” i reclama “la convocatòria urgent dels consellers”.

La Crida-CUP, per la seua banda, va matisar que no estan en contra de contractar “una entitat social que treballa per a la inserció”, però va exigir no actuar “al marge del consell”. A més, la Crida creu que la Llotja s’ha convertit en un “mausoleu” i veu la programació “erràtica” i els preus, “inflats”. Aposta perquè sigui “més oberta a la ciutadania” i planteja prendre com a exemples el Centre Culturel Jacques Tati (Amiens) o l’Akzuna Zentroa (Bilbao). Proposa traspassar l’agenda cultural del Teatre de l’Escorxador a la Llotja, programar-hi exposicions amb activitats de caire familiar i ubicar-hi una biblioteca i un hotel d’entitats.

Reclama també que “la Paeria s’encarregui de la promoció, la producció i l’organització sense intermediaris”.

tracking