SEGRE

URBANISME MOBILITAT SOSTENIBLE

Carril bici a l'avinguda Catalunya i a la mitjana de Prat de la Riba

La Paeria abordarà l’enllaç entre Lluís Companys i plaça Espanya aquest any i el 2018 el tram al costat de Ricard Viñes || També preveu millorar punts negres

Vista del tram inicial de Prat de la Riba amb la mitjana.

Vista del tram inicial de Prat de la Riba amb la mitjana.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Lleida construirà aquest any un nou tram de carril bici a l’avinguda Catalunya, en ple centre de Lleida, amb l’objectiu de millorar la connexió entre els trams existents, una assignatura pendent des de fa anys. En concret, va explicar el tinent d’alcalde d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, s’abordarà l’enllaç entre el final de Lluís Companys (al costat de la font) fins a l’inici del pont de la Universitat, com a part del gran eix d’Agrònoms al campus de Cappont que vol completar ben aviat.

Per això, el 2018 també està previst actuar a l’altra part que queda pendent, a Rovira Roure, entre Ricard Viñes i el passeig de Ronda, de manera que només faltarà creuar el pont de la Universitat. Així mateix, també el 2018, està prevista una altra operació important d’ampliació d’aquesta xarxa per l’avinguda Prat de la Riba, des de Ricard Viñes fins a Príncep de Viana. En aquest cas, i seguint les propostes sorgides dels tallers per a l’elaboració del pla de mobilitat, la previsió és que el carril s’habiliti pel centre del carrer, on ara hi ha una mitjana amb arbres. La idea és habilitar-lo entre els arbres i unes proteccions arran de terra per separar-los dels vehicles, va explicar Larrosa.

L’actuació més imminent és la d’avinguda de Catalunya, on ja hi ha un avantprojecte preparat (vegeu el pla), que s’ha consultat amb els veïns i que s’obrirà a debat abans que sigui definitiu, va afirmar l’edil.

L’obra es complementarà amb la reorganització del trànsit en aquest barri, apostant per carrers de sentit únic. La previsió és que el nou carril discorri pel costat que dóna al carrer Acadèmia, al costat de la vorera.

En el primer tram, de Lluís Companys a Acadèmia, es deixaran només dos carrils per a cotxes en lloc dels tres actuals per deixar espai a les bicis. En el següent –entre Acadèmia i Alcalde Costa–, es retallarà la vorera, i d’allà fins a plaça Espanya s’eliminaran les places d’aparcament per deixar espai al carril bici, recuperant-les en altres punts.

El projecte també obligarà a modificar la parada d’autobús, que es traslladarà al costat de l’illot que hi ha a la plaça Espanya. El carril bici també es desviarà uns metres cap allà, evitant el trànsit intens de la plaça i generant un espai que funcionarà com a “intercanviador” entre el carril bici i la xarxa d’autobús, ja que ara els vehicles permeten pujar amb bicis.

Aquestes actuacions se sumen a la que s’està abordant al carrer Balmes, també a l’eix Agrònoms-Cappont. Ara s’està construint el tram entre Ricard Viñes i Pau Casals, traient espai a la vorera, que era molt ampla en aquesta zona.

La Paeria també preveu fer altres millores a la xarxa actual de carril bici, eliminant diversos punts negres que han assenyalat els usuaris i millorant la senyalització.

Vista del tram inicial de Prat de la Riba amb la mitjana.

Vista del tram inicial de Prat de la Riba amb la mitjana.

tracking