SEGRE

SERVEIS SOCIALS HABITATGE

La Paeria ja permet que els okupes puguin empadronar-se als locals cívics

Per garantir-los l’accés a serveis bàsics com el sanitari o el dret a votar || Resposta municipal a una sol·licitud d’una entitat que demanava inscriure’ls en els pisos on resideixen il·legalment

Vistes d’ahir de l’assentament il·legal a prop de l’antic hotel Ilerda, a Cappont.

Vistes d’ahir de l’assentament il·legal a prop de l’antic hotel Ilerda, a Cappont.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Divendres passat va entrar en vigor la mesura que permet que les persones que estan okupant pisos de forma il·legal puguin empadronar-se als centres cívics del seu barri. Així ho van confirmar fonts de la Paeria, després que la proposta fos anunciada en l’últim ple municipal com a solució alternativa al rebuig d’una moció de Mariola en Moviment que demanava que els okupes poguessin empadronar-se en aquests pisos. L’empadronament és necessari per accedir a serveis bàsics com la targeta sanitària o a ajuts socials o per poder votar.

Fins ara, les persones que no tenien un habitatge en propietat o llogat només podien inscriure’s a l’alberg municipal, una opció que es continuarà mantenint per a aquelles que no estiguin en un barri determinat, però a què s’afegeixen la dotzena de locals cívics de la ciutat.

“Amb aquesta alternativa, aquestes persones no perden drets i respectem, alhora, els drets de propietat privada”, va explicar el tinent d’alcalde de Serveis Socials, Xavier Rodamilans, que va ressaltar que la decisió s’ha pres després de consultar-la amb el secretari municipal.

La Paeria no té un cens oficial sobre quantes persones okupen habitatges il·legalment, però es té constància d’aquesta problemàtica a la Mariola, al passeig de Ronda, a la Bordeta i a Pardinyes.

tracking