SEGRE

URBANISME

Carpetada al parc temàtic dels Barrufets a les Basses després que en caduquin els drets

El contracte firmat el desembre del 2014 va expirar definitivament a finals de l’any passat || L’alcalde recorda que va ser impulsat amb CiU i culpa l’actual PDeCAT d’haver-lo obstaculitzat

Recreació virtual del parc dedicat als Barrufets que havia d’acollir les Basses.

Recreació virtual del parc dedicat als Barrufets que havia d’acollir les Basses.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les Basses no tindrà definitivament un parc de lleure familiar dedicat als Barrufets. L’acord que la Paeria va firmar el desembre del 2014 amb l’empresa IMPS, que gestiona els drets d’aquests personatges, va caducar a finals de l’any passat, segons van indicar el tinent d’alcalde Rafel Peris i l’alcalde, Àngel Ros, que a més va corroborar que el parc dels Barrufets s’instal·larà ara a Moscou.

El govern socialista i l’anterior líder del grup municipal de CiU, Joan Ramon Zaballos, van gestar la idea d’ubicar un parc dels Barrufets a les Basses, en desús des de ja fa catorze anys, però l’actual president del grup (ara denominat PDeCAT), Toni Postius, es va desmarcar d’aquesta iniciativa. De fet, Ros va subratllar ahir que aquest parc dels Barrufets era una “gran estratègia que vam treballar l’equip de govern al costat del grup de CiU de l’anterior mandat” i va afegir que no s’ha aconseguit “perquè hi ha grups que no han volgut que s’esdevingués”, amb referència a l’actual grup del PDeCAT, que “no només no ha donat el seu vot, sinó que ha posat pals a les rodes”.

El desembre del 2014 la Paeria va acollir la presentació del que havia de ser el parc dels Barrufets, amb imatges virtuals i la presència de Véronique Culliford, filla del dibuixant belga Pierre Culliford Peyo, creador d’aquests personatges, i presidenta de la firma IMPS. L’alcalde va assegurar llavors que hi havia quinze operadors interessats –encara que mai va arribar a donar noms– en aquest projecte, que havia d’ocupar nou de les vint-i-set hectàrees de les Basses.

El pla preveia també un hotel, una zona comercial i una altra de càmping i bungalous. No obstant, l’octubre del 2015, el govern del PSC i el PDeCAT ja van acordar aparcar el projecte dels Barrufets i centrar-se en la recuperació de les Basses començant per instal·lar un càmping i un restaurant, que actualment encara no han estat licitats. Abans de poder fer-ho, l’ajuntament ha de redactar el pla d’ordenació de la zona, que actualment ja s’elabora. El tinent d’alcalde responsable d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, va indicar ahir que aquest pla encara no està acabat. La Paeria també treballa en la millora de l’accessibilitat i mobilitat de tot el conjunt.

El 2015 es va anunciar que es començaria a recuperar el parc amb càmping i restaurant, encara per licitar

Mentrestant, el parc continua en desús, encara que la zona de pícnic és utilitzada per alguns col·lectius els caps de setmana i, sobretot, el dia de la Mona. Habitualment, el consistori efectua reparacions en aquest espai.

El pla urbanístic per definir-ne l’ús hauria d’estar a punt aquest mes En el ple del mes passat es va aprovar una moció del PP que insta a “recuperar l’ús de les Basses per a tota la ciutadania”, fixar un calendari plurianual i establir en cada pressupost una partida per a la seua execució. En concret, la moció determina que la Paeria presentarà abans d’acabar el primer trimestre el projecte urbanístic que ha de definir els usos del parc i durant el primer semestre, l’estudi de mobilitat i el projecte d’accessos. També remarca que l’ajuntament finalitzarà la redacció del plec de condicions que han de regir la concessió de l’espai per instal·lar un càmping i un restaurant. Les Basses es van estrenar el 1958 i ràpidament es van consolidar com el parc i les piscines de referència per a diverses generacions de lleidatans. Van assolir la seua època daurada durant els anys setanta i vuitanta i als noranta va començar el seu declivi. Al final, la Paeria va tancar les piscines l’any 2003.

tracking