SEGRE

ENSENYAMENT

Més controls antifrau en la preinscripció educativa

Revisió de tots els casos sospitosos de padró o malalties || Hi ha més places que alumnes previstos per no tancar grups

La consellera Ruiz, al centre, va presentar ahir la preinscripció.

La consellera Ruiz, al centre, va presentar ahir la preinscripció.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ensenyament endurirà els controls durant la preinscripció per al pròxim curs, que s’obre dijous, per evitar fraus. La consellera Meritxell Ruiz va explicar que la comissió de garanties revisarà tots els expedients sospitosos amb l’objectiu de comprovar la veracitat dels documents, com el padró o els certificats mèdics. El director general d’atenció a la família, Jordi Miró, va explicar que s’estén la responsabilitat d’aquest frau als professionals, sobretot metges, que poden falsificar documents d’aquest tipus i que poden patir conseqüències administratives o “fins i tot penals”. Des de fa anys, és relativament habitual modificar l’empadronament dels nens, per exemple a casa dels avis o un amic, per tenir més punts per accedir a un col·legi.

La preinscripció d’aquest any també modifica les llistes d’espera. Fins ara, si un alumne no entrava en les seues primeres opcions, i per exemple, acabava matriculat en la tercera o la quarta preferència, només es mantenia a la llista d’espera de la primera opció. A partir d’ara, formarà part de totes les llistes d’espera, de manera que hi haurà més possibilitats de recol·locar-se una vegada es publiquin les vacants.

Per a Ruiz, d’aquesta forma es donarà “més satisfacció” a les famílies. A més, el curs vinent els centres hauran de publicar la llista de nous alumnes i informar de les places lliures que han quedat.

Ensenyament ofereix 77.220 places per a P-3, 5.000 més que els alumnes previstos, ja que la natalitat segueix a la baixa. Es guanyen 99 grups i s’evita tancar projectes educatius, va afirmar Ruiz. A primer d’ESO hi haurà 96 grups més amb 83.502 places per a 81.548 alumnes. En escoles i instituts d’alta complexitat es limita la ràtio a 22 alumnes a P-3 i a 27 a primer d’ESO.

tracking