SEGRE

LLEURE

PDeCAT, ERC i Comú insten a allargar la concessió a la discoteca de Gardeny

Proposen no comptar el primer any, perquè no va tenir llicència fins al següent || Si la Paeria ho aprova, l’empresa retirarà el contenciós pel cànon del 2015

La discoteca va obrir finalment la nit de Sant Joan del 2016, un any després de l’adjudicació.

La discoteca va obrir finalment la nit de Sant Joan del 2016, un any després de l’adjudicació.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els grups municipals de PDeCAT, ERC i Comú de Lleida han presentat una proposta de resolució conjunta per debatre avui en comissió en la qual reclamen que es tinguin en compte les al·legacions presentades per l’empresa Ágora del Este, concessionària de la discoteca de Gardeny, per allargar la durada de la concessió d’aquest espai. El concurs es va adjudicar el maig del 2015 i la concessió era per un termini de 4 temporades (acaba el setembre del 2018, si no hi ha pròrroga), però la discoteca no va poder obrir durant l’estiu del 2015 pel retard en la tramitació de la paperassa. Ara, aquestes forces reclamen que es tingui en compte que “l’activitat d’explotació no va ser possible fins a l’atorgament de la corresponent llicència, per causes no imputables a l’administrat”. Per això, creuen que l’inici de la concessió hauria de ser l’endemà de la firma del decret que concedeix la llicència, és a dir, el 22 de juny del 2016, i prolongar-se un any, fins al 30 de setembre del 2019. La tinent d’alcalde d’Economia, Montse Mínguez, va assenyalar que estudien la qüestió jurídicament “perquè cal fer les coses bé”.

Si aquesta resolució prospera, es deixarà sense efecte el requeriment del pagament del cànon del 2015 (és d’un total de 294.000 € anuals), que l’empresa va recórrer davant dels jutjats. Fa temps que la firma negocia amb la Paeria un acord que permeti retirar-lo, però la qüestió és complexa jurídicament. En qualsevol cas, necessitaria el suport de més grups per aconseguir majoria al ple, per la qual cosa representants d’Ágora del Este han anat a veure l’oposició per obtenir el seu suport. “Preferim arreglar-ho políticament que no pas deixar-ho en mans del jutge, és una qüestió de sentit comú”, va explicar un portaveu de l’empresa. Actualment, va dir, estan al dia del pagament del cànon, ja que el del 2015 es troba suspès cautelarment i el del 2016 el paguen fraccionat. Preveuen obrir a primers de maig.

tracking