SEGRE

SANITAT RECLAMACIÓ

Un mes sense el fàrmac que necessita per al dolor a l'esgotar-se a l'Arnau

Un veí de Gerb a qui l’hospital no va poder fer una infiltració el 7 de març al no tenir existències || El centre l’ha reprogramat ara per al dia 3 d’abril

Antonio, que resideix a Gerb, ahir a Lleida

Antonio, que resideix a Gerb, ahir a Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un mes suportant més dolor de l’habitual perquè l’Arnau de Vilanova havia esgotat el fàrmac que li injecten periòdicament per pal·liar el dolor de maluc. Això és el que li ha passat a Antonio Coloma, un veí de Gerb de 84 anys. “El 7 de març tenia programada una sessió d’infiltració de toxina botulínica per al dolor crònic de maluc a la Clínica del Dolor de l’Arnau i, quan vaig arribar, el professional em va dir que no podien fer-me-la perquè no els quedava romanent. No entenc per què no em van avisar amb temps, m’hauria estalviat el trajecte des de Gerb. Denota falta d’atenció”, explica Antonio, que necessita el tractament per calmar l’intens dolor, que li minva la mobilitat. De fet, la sessió d’infiltració es va programar a inicis de desembre.

El pacient va presentar dos reclamacions via telefònica a la unitat d’Atenció a l’Usuari del centre

El pacient va presentar dos reclamacions a Atenció a l’Usuari per evitar que el cas torni a repetir-se

el 14 i el 20 de març

per exposar el seu cas i obtenir una nova visita. “Tinc una discapacitat acreditada del 80 per cent i hi ha alguns dies que només puc estar estirat o assegut pel dolor. La toxina que m’infiltren és un calmant molt fort i només poden injectar-me-la dos o tres vegades a l’any, ja que també segueixo un tractament de diàlisi”, detalla, mentre recorda que fa dos anys que és pacient de la Clínica del Dolor de l’Arnau, l’única pública de Lleida. Per la seua part, fonts de l’hospital van confirmar que es van quedar sense aquesta toxina, que la van demanar de seguida després de detectar-ho i que el tràmit tarda uns dies a fer-se efectiu.

“Ja disposem d’aquest fàrmac i està previst que se li pugui injectar el proper 3 d’abril”, van indicar. De fet, ahir a la tarda Antonio va confirmar que li havien trucat per informar-lo d’una nova sessió per a les 11.00 hores del dimarts 4 d’abril, ja que dilluns té sessió de diàlisi. L’Arnau va subratllar que és un “cas puntual i aïllat” i que no tenen constància de més queixes de pacients sobre això. Antonio, per la seua part, va celebrar la notícia i va insistir que confia que les seues queixes ajudin que aquests errors no tornin a passar.

En un altre ordre de coses, professionals del CAP de les Borges Blanques van participar aquest dijous passat en una jornada sobre salut mental a l’Atenció Primària a Barcelona. Meritxell Viladegut i Consol Puy van presentar tècniques per combatre l’estrès.

tracking