SEGRE

L'apunyalador neonazi de Lleida, condemnat a 33 anys de presó

Per cinc delictes d'assassinat en grau de temptativa, amb l'agreujant de racisme i l'eximent parcial per alteració psíquica, i un delicte d'incendi

Alejandro Ruiz, aquest dilluns a l'Audiència de Lleida.

Els Mossos afirmen que les agressions de l'apunyalador neonazi van ser “xenòfobes”Òscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Audiència de Lleida ha condemnat a 33 anys de presó Alejandro Ruiz Vidal, l’autor confés dels cinc apunyalaments que van tenir lloc en ple carrer el 22 de setembre de l’any 2014 a la capital del Segrià. Segons la sentència, a la qual ha tingut accés SEGRE, l'Audiència el condemna per un delicte d'incendi i cinc delictes d'assassinat en grau de temptativa, amb l'agreujant de motius racistes.

Pel delicte d'incendi el tribunal imposa una pena de 3 anys, mentre que castiga cadascun dels delictes d'intent d'assassinat amb 6 anys de presó.

L'Audiència també imposa a Alejandro Ruiz, conegut com a 'apunyalador neonazi', la prohibició d'aproximar-se a les víctimes a una distancia inferior a 100 metres per un període de 7 anys.

Segons la sentència, el tribunal atorga per a l'acusat "l’eximent incomplet d’alteració o anomalia psíquica i l'atenuant de confessió". En aquest sentit, el tribunal ha acordat l'internament d'Alejandro Ruiz "en un centre adient al tipus d'anomalia psíquica que pateix" durant un període que no podrà superar els 20 anys.

La fiscalia va demanar per a l’acusat 81 anys de presó per cinc temptatives d’assassinat amb els agreujants de reincidència (va ser condemnat el 2015 per una agressió similar a Logronyo l’any 2012), racisme i xenofòbia; un delicte de lesions agreujades, i un de danys

En canvi, l’advocat de la defensa va sol·licitar que Ruiz Vidal fos considerat “inimputable” perquè “és un malalt mental” i els atacs es van produir “sota un brot delirant”.

tracking