SEGRE

Fiscalía demana 13 anys de presó per a l'esquarterador de la Mitjana

També reclama dos anys per al company sentimental de la germana de l’acusat d’assassinat per encobriment

Els fets seran jutjats a l’Audiència de Lleida.

Els fets seran jutjats a l’Audiència de Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia de Lleida demana dotze anys i mig de presó per un delicte d’homicidi i cinc mesos més per profanació de cadàver per a Cruz Javier de los Santos, l’home d’origen dominicà acusat de matar el 2011 a un compatriota a Lleida, esquarterar el seu cadàver i tirar els trossos després al riu Segre al seu pas pel parc de la Mitjana, a la capital del Segrià.

La Fiscalia també demanarà dos anys de presó per al company sentimental de la germana de l’acusat d’assassinat per encobriment.

El judici amb jurat popular contra Cruz Javier de los Santos se celebrarà entre el 19 i el 23 de juny a Lleida.

Cruz Javier de los Santos va ser detingut el gener del 2015 a la República Dominicana, com a presumpte assassí d’un compatriota a Lleida. Les autoritats van sol·licitar llavors l’extradició de l’home, de nacionalitat dominicana, per ser jutjat per ambdós crims a Espanya.

Cruz Javier de Los Santos, de 39 anys, àlies ' El Muñeco’, portava quatre anys en recerca i captura com a presumpte autor de l’esquarterament a Lleida ciutat del seu compatriota Pedro José Morales Ramírez, les restes del qual van ser trobades el 2011 entre l’embassament de la Mitjana i el d’Utxesa. Primer va aparèixer una cama a començaments de juliol d’aquell any al pantà d’Utxesa. Dies després, els Mossos van trobar un braç a la Mitjana. Es tractava de les restes de Pedro José Morales Ramírez, un ciutadà dominicà de 50 anys que vivia en una casa okupada al carrer Paer Casanovas de Lleida. Pel que sembla, el dia abans de la seua fugida, Cruz Javier de los Santos hauria amenaçat d’assassinar i esquarterar la víctima després d’una discussió per unes peces de roba.

L’acusat va fugir cap al seu país des de l’aeroport d’El Prat el 27 de juny, abans que apareguessin les primeres restes. Els Mossos sí que van detenir quatre persones com a còmplices que després van quedar en llibertat.

tracking