SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Ratificada l'absolució dels tres urbans de Lleida acusats de denúncia falsa

Rebutja el recurs dels denunciants i ratifica la decisió de l’Audiència de Lleida || Estaven imputats per falsedat documental i per detenció il·legal

Els tres urbans escolten l’al·legat del seu advocat, Dani Ibars, durant el judici a l’Audiència.

Els tres urbans escolten l’al·legat del seu advocat, Dani Ibars, durant el judici a l’Audiència.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Tribunal Suprem ha ratificat l’absolució d’un cap i dos agents de la Guàrdia Urbana de Lleida que van ser jutjats el maig del 2016 acusats d’inventar-se una agressió per la qual van detenir els propietaris d’una gasolinera, pare i fill. D’aquesta forma, l’Alt Tribunal confirma la sentència absolutòria que ja va dictar l’Audiència de Lleida el juny passat i sobre la qual els denunciants van presentar un recurs de cassació. Ara, el Suprem rebutja aquest recurs al considerar que no hi ha prou proves per condemnar els tres urbans, defensats per l’advocat Dani Ibars.

Els fets van ocórrer el 20 d’abril del 2012 durant un operatiu de la Guàrdia Urbana i la Policia Nacional als voltants de la gasolinera dels denunciants, pare i fill, situada a la plaça de l’Exèrcit de Lleida. A la sentència, l’Audiència va assenyalar que “no podem afirmar ni descartar, almenys amb prou grau de certesa, quin tipus d’esdeveniment es va produir, de manera que tampoc podem dir que ens trobem davant d’una absoluta falsedat o mentida (...), la qual cosa al seu torn impedeix apreciar l’existència d’un delicte de falsedat documental”. En el mateix sentit, la decisió del Tribunal Suprem assenyala que l’absolució es justifica amb el dubte i amb la falta de raons per condemnar, i afirma que els agents van reflectir a l’informe un incident que van viure i que, encara que no s’ha pogut demostrar que va passar tal com van dir, tampoc es pot indicar que va ser una minuta falsa. Així mateix, descarta un delicte de detenció il·legal, perquè la detenció estava justificada i no va superar els terminis legals. La Fiscalia sol·licitava per a cadascun dels urbans una condemna de quatre anys i mig de presó per falsedat en document oficial, denúncia falsa i inhabilitació per a càrrec públic durant tres anys.

L’acusació particular demanava nou anys de presó i vuit d’inhabilitació per detenció il·legal, mentre que la defensa dels agents va demanar l’absolució que ara ha convertit en ferm al Suprem. Els enregistraments de la càmera de seguretat, segons aquest tribunal, confirmen que hi va haver dos incidents entre els implicats, però que cap d’ells té responsabilitats penals.

tracking