SEGRE

ENTITATS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Resituades 9 de les 13 usuàries del centre per a maltractades

Samaritana

SamaritanaÓscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Nou de les tretze dones víctimes de la violència masclista o en situació de desemparament que eren ateses la setmana passada al centre La Dona Samaritana ja han estat resituades en altres centres o pisos socials de Lleida o altres localitats, així com sis dels nou fills menors d’edat. Així ho va indicar aquest dimecres el president, Ferran Jové, que va assenyalar que aquests últims dies treballen de forma conjunta amb la Paeria i la Generalitat (administracions que els deriven usuàries) per trobar una solució per a totes. I és que el futur de La Dona Samaritana (vinculada a una església evangèlica) està en l’aire, ja que actualment el centre funciona amb voluntaris arran de la marxa forçada dels treballadors. Jové va dir que encara no han decidit si tancaran o reformularan el servei de l’entitat.

De fet, la gestió d’aquest servei va centrar la comissió de Serveis Socials d’aquest dimecres. El tinent d’alcalde Xavier Rodamilans va apuntar que la Paeria negocia amb dos entitats del tercer sector que podrien prestar-lo, encara que no va descartar estudiar amb la Generalitat l’ús d’algun immoble del Govern per oferir aquesta atenció d’emergència amb treballadors municipals. Des de Dones de Lleida, demanen la creació d’un servei públic i laic. També la Crida va lamentar que la Paeria no aposti pel model públic després del fracàs de l’actual model, i el grup d’ERC va reclamar més pisos i més personal municipal per fer-ho.

Vuitanta-una ajudes a famílies per 33.000 € La comissió de Serveis Personals de la Paeria va donar compte aquest dimecres de la concessió de 81 ajuts a famílies per un import de 33.000 € l’últim mes. A més, es va informar de la concessió de 31 plaques i 22 medalles de la ciutat i del tercer pla municipal de polítiques d’igualtat de gènere per al període 2017-2021. Finalment, es va aprovar la convocatòria del premi Mila de periodisme i de la beca Cristina de Pizan.

tracking