SEGRE

LLEURE

Baixa de 100.000 a 10.000 € la multa màxima als bars per 'tolerar' el consum de drogues

La llei d’acompanyament dels pressupostos canvia la infracció de falta molt greu a greu || Hostaleria elogia la modificació i argumenta que les sancions eren “injustes i desproporcionades”

Baixa de 100.000 a 10.000 € la multa màxima als bars per ‘tolerar’ el consum de drogues

Baixa de 100.000 a 10.000 € la multa màxima als bars per ‘tolerar’ el consum de droguesSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els titulars d’establiments hotelers ja no s’enfrontaran a multes de fins a 100.000 euros per tolerar el consum de drogues a l’interior dels seus locals. La llei d’acompanyament dels pressupostos de la Generalitat modifica l’article de la llei d’Espectacles Públics i Activitats Recreatives que tipificava com a falta molt greu aquesta situació i la rebaixa a greu, sancionada amb un màxim de 10.000 euros. Així mateix, determina que per ser considerada molt greu els titulars de l’establiment han de tolerar “de manera evident” el consum. En concret, fins ara, la llei qualificava de falta molt greu “tolerar, els titulars o els organitzadors, activitats il·lícites i il·legals entre les quals el consum de drogues o de substàncies tòxiques, o no posar la diligència necessària a l’hora d’impedir-les”.

En canvi, el nou redactat especifica que per ser una falta molt greu han “de tolerar de manera evident (...) el consum il·legal i generalitzat de drogues tòxiques, estupefaents o substàncies psicotròpiques o tolerar el tràfic”.

Per ser falta molt greu, ara cal “tolerar de manera evident el consum il·legal i general”

A més, detalla que s’entén per “tolerància la falta de diligència a evitar el consum o el tràfic, no fer les advertències corresponents i, en cas de fer-les i que els consumidors no les atenguin, no comunicar-ho a les autoritats competents per evitar que es tornin a produir”.

El gerent de la Federació d’Hostaleria de Lleida, Ramon Solsona, va elogiar aquest canvi normatiu, que l’entitat feia temps que reclamava. “De vegades se’ns acusa de tolerància i no és així”, va indicar. Va argumentar que els locals no toleren explícitament el consum ni el tràfic de drogues i va precisar que els clients poden dur a terme aquestes accions als lavabos o altres espais sense ser vistos pels encarregats. Hostaleria considera que fins ara es podien imposar “multes injustes i desproporcionades econòmicament quan l’empresari no havia tolerat cap tràfic o consum de substàncies il·legals”. Solsona va recordar el cas d’un local de fora de la capital que va ser sancionat, va recórrer fins a arribar al contenciós administratiu i li va ser anul·lada la multa. Un expedient sancionador contra un establiment hoteler per permetre el consum d’estupefaents s’inicia després d’una inspecció en la qual Mossos o Guàrdia Urbana aixequen acta de la situació.

La dada

10.000 euros.

La modificació de la llei estableix en aquesta quantitat la sanció màxima a un bar per tolerar el consum de droga.

Les claus Faltes molt greus. Les faltes molt greus estan tipificades amb una multa de 10.001 a 100.000 € i, en cas de reincidència, de fins a 200.000. També pot comportar el tancament del local per un període d’entre 6 i 18 mesos, així com la suspensió de la llicència per entre sis i dotze mesos. Faltes greus. Les faltes greus poden comportar una multa de 1.001 a 10.000 € i de fins a 20.000 en cas de reincidència, i el tancament durant un màxim de 6 mesos. Falta de diligència. La normativa especifica que entén per tolerància “falta de diligència a evitar el consum o el tràfic” de drogues, no advertir els clients i no avisar les autoritats en cas que no facin cas.

tracking