SEGRE

Protesta contra la presència de l'Exèrcit a la fira F&T de Lleida

El certamen dedicat a la formació professional obre portes fins el dissabte amb una cinquantena d’activitats

Un moment de la protesta davant de l'estand de l'Exèrcit.

Protesta contra la presència de l'Exèrcit a la fira F&T de LleidaLleonard Delshams

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una trentena de persones han protestat aquest dijous contra la presència de l'Exèrcit a la Fira de Formació i Treball F&T que se celebra fins dissabte a Lleida. Els manifestants de la Plataforma Desmilitaritzem l'Educació han fet un recorregut pel recinte firal darrera una pancarta amb el lema 'Les armes no eduquen, les armes maten' que ha finalitzat davant de l'estand de les forces armades. La protesta no ha provocat cap incident.

Des de la Plataforma demanen que sigui l'última vegada que l'Exèrcit tingui un espai a la fira, mentre que l’alcalde,Àngel Ros, i la subdelegada del Govern espanyol, Inma Manso, han defensat la presència de les forces armades al saló perquè ofereixen una formació que interessa els lleidatans.

La fira obre amb un allau de visitants

Centenars d’estudiants han omplert aquest dijous el pavelló 4 de Fira de Lleida per visitar l’11a edició de la Fira de Formació i Treball “F&T”, saló que se celebra del 20 al 22 d’abril, per tal de rebre la informació més completa sobre les 25 famílies de formació que es poden cursar a les comarques de Lleida o participar en alguna de les més de 50 activitats professionals.

Durant la inauguració del saló, Jordi Ficapal, president del Consell Català de Formació Professional del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, ha reconegut “l’esforç fet per les institucions i la comunitat educativa en general durant els darrers 11 anys per mantenir una fira amb molt de futur i que aposta fermament per la Formació Professional”.

De la seva banda, Àngel Ros, alcalde de Lleida i president del Patronat de la Fundació la Fira de Lleida, ha destacat que “l’organització de la fira és possible gràcies a la col·laboració entre les institucions –Generalitat de Catalunya i Paeria– i els instituts, les escoles i els centres de FP de Lleida”.

Miquel A. Cullerés, director dels serveis territorials d’Ensenyament a Lleida, ha agraït la feina dels 300 professors i professores que han treballat per preparar les nombroses activitats que es duen a terme als 32 estands —els de les 25 famílies professionals (i 140 cicles formatius) i els propis de l’administració autonòmica—, que ha coordinat la Generalitat de Catalunya. A més, ha remarcat que “la FP és una via òptima i excel·lent per accedir al mercat laboral”.

La fira romandrà oberta aquest dijous i divendres dia 21, de 9.30 a 18 h, i dissabte dia 22, de 9.30 a 14 h. L’entrada és gratuïta.

La protesta davant de l'estand de l'Exèrcit a la fira F&T de Lleida.

Protesta contra la presència de l'Exèrcit en la inauguració de la fira F&T de LleidaLleonard Delshams

tracking