SEGRE

FERROCARRILS

Caòtica venda de bitllets de l'AVE a 25 €

Allau de crítiques d’usuaris perquè el web va quedar col·lapsat i Facua denuncia que només permetia comprar a preus més alts || Les 25.000 places es van esgotar en 12 hores

Imatge d’arxiu d’un tren AVE aturat a l’estació de Lleida-Pirineus.

Imatge d’arxiu d’un tren AVE aturat a l’estació de Lleida-Pirineus.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

“Hi ha hagut un error al recuperar el trajecte seleccionat. Si vol tornar a intentar carregar-lo, cliqui l’enllaç següent.” Aquest va ser un dels missatges d’error que van rebre centenars d’internautes aquest dimarts mentre intentaven adquirir un dels 25.000 bitllets d’AVE i Llarga Distància a 25 euros, una oferta llançada per Renfe amb motiu del 25è aniversari del primer trajecte d’AVE a Espanya. I és que la pàgina web de l’operador es va veure literalment col·lapsada per l’allau de compradors.

El president de la companyia, Juan Alfaro, va dir que en dotze hores es van esgotar tots els bitllets (això equival a la venda de trenta-cinc places per minut), la qual cosa va qualificar de “clar èxit”. També va subratllar que hauran de “capgirar la capacitat del web per minimitzar les situacions de col·lapse”, encara que va descartar que la pàgina caigués i va dir que el portal es va veure saturat perquè el nombre de visites es va multiplicar per deu durant la jornada d’aquest dimarts respecte a les registrades en una jornada habitual.

De fet, aquest diari va comprovar en diverses ocasions que era impossible accedir als bitllets de 25 euros oferts. També les xarxes socials es van omplir de queixes a causa dels problemes a l’hora d’adquirir-los. Per la seua banda, l’organització de consumidors Facua va denunciar que no va poder finalitzar cap de les cinquanta simulacions de compra que va realitzar aquest dimarts, amb la selecció de diferents trajectes per 25 euros.

En concret, trenta-sis van derivar en increments dels preus (el més descomunal es va produir en un bitllet Sevilla-Madrid, que va arribar als 175 euros) i catorze, en missatges d’error que van impossibilitar la compra. També va denunciar deficiències en el servei d’atenció al client durant la jornada. Renfe repetirà cada dia 25 durant nou mesos l’oferta. D’altra banda, Renfe penalitzarà Ferrovial amb 600.000 euros pels inconvenients causats als viatgers per la vaga en el servei de bord de l’AVE.

tracking