SEGRE

BARRIS

Demanen demolir els murs d'una plaça de Pardinyes

Els pares diuen que dificulten controlar els nens i que són inútils || Instal·lats per pintar-hi grafitis, però no n’hi ha ni un

Vista dels murs de la plaça Josep Piñol a Pardinyes.

Vista dels murs de la plaça Josep Piñol a Pardinyes.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Quan els alumnes acaben les classes i surten del col·legi, les places i zones infantils de la ciutat s’omplen de nens. Molts dels pares que acudeixen a la plaça Josep Piñol, situada a prop del col·legi La Mitjana de Pardinyes, es queixen de la “inutilitat” dels murs que separen la zona de jocs de la resta de l’espai. “Dificulten la visibilitat i impedeixen que puguin controlar els nens en tot moment. Jo tinc bessons i quan un juga a la sorra l’altre va en patinet i costa no perdre’ls de vista amb aquests murs al mig”, explica Jennyfer. El seu punt de vista és compartit per bastants pares. “Aquí vénen moltíssims nens a jugar. Crec que rebaixar-los o treure’ls facilitaria la visibilitat. Ho comentem sovint amb altres pares del col·legi, però mai ens hem decidit a fer res”, apunta Juan.

Xarrada a l’organització de veïns del barri sobre aquest sistema de recollida d’escombraries

De fet, els murs van ser habilitats per la Paeria per pintar-hi grafitis, encara que no n’hi ha cap, només restes de cartells que hi havien estat enganxats. “He tingut algun ensurt perquè els petits no paren de moure’s d’un costat a un altre de la plaça, i si no els veus et preocupes. A més, hi ha nens que s’enfilen pels murs i és perillós”, indica Yolanda, que insta també a tancar la zona infantil perquè no hi entrin gossos ni pilotes. Així mateix, alguns usuaris de la plaça proposen rebaixar aquests murs a mitja altura perquè puguin servir com a seients.

D’altra banda, l’organització de veïns de Pardinyes celebra la Setmana del Medi Ambient amb diverses activitats, com una exposició de fotografies sobre Riu Segre, passat, present i futur, comentada per Lleida Ambiental. aquest dijous també hi va haver una conferència sobre la recollida selectiva porta a porta a càrrec de l’empresa La Llena. Precisament, Pardinyes es va oferir a la Paeria per ser el barri pilot per estudiar la implantació de la recollida porta a porta. Així mateix, avui divendres està prevista una taula redona sobre medi ambient, en la qual participaran representants de partits amb representació a l’ajuntament.

tracking