SEGRE

Les estafes a les comarques de Lleida es dupliquen en sis anys

Els Mossos en van registrar 1.600 l’any passat a Ponent

Imatge d’arxiu de la comissaria de Mossos d’Esquadra a Lleida.

Imatge d’arxiu de la comissaria de Mossos d’Esquadra a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les estafes s’han duplicat en els últims sis anys a les comarques de Ponent i se’n coneixen una mitjana de quatre al dia. Segons les últimes dades dels Mossos d’Esquadra, l’any passat es van conèixer 1.592 estafes a Ponent, xifra que suposa el doble que les del 2010, quan van ser 727. L’augment d’aquesta mena de delictes contra el patrimoni és constant i només l’últim any s’han disparat prop de 6%.

Entre les estafes que més preocupen els Mossos d’Esquadra hi ha aquelles que afecten els col·lectius més vulnerables. Seria el cas dels falsos revisors de gas o electricitat que enganyen persones d’avançada edat per robar-los. En aquest grup també se situen aquelles empreses fictícies que diuen que treballen per a l’Institut Català de la Salut (ICS) o el departament de Salut i ofereixen productes a preus abusius, majoritàriament a persones grans. Durant els últims mesos, alguns CAP de la província han alertat els usuaris d’aquestes estafes.

Tanmateix, per categories, les estafes amb targetes bancàries són les més comunes i representen més del 60% de les estafes conegudes. En aquest cas, la picardia dels delinqüents va en augment i han trobat un filó a les plataformes de compravenda de productes de segona mà. Així mateix, el robatori de targetes o la compravenda de numeracions a la xarxa és un altre dels cavalls de batalla dels Mossos d’Esquadra, la investigació dels quals es complica per la falta d’informació i la burocràcia, ja que els estafadors solen operar des d’altres països.

tracking