SEGRE

TRIBUNALS

Fiscalia investiga presumptes irregularitats en la gestió del menjador del col·legi Pinyana

Després de rebre una denúncia d’Ensenyament contra l’Ampa, que l’administra || Els pares neguen rotundament que hagin comès il·legalitats i defensen l’“honestedat” de la seua actuació

L’escola Pinyana de Balàfia, que està íntegrament en mòduls.

L’escola Pinyana de Balàfia, que està íntegrament en mòduls.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Fiscalia de Lleida analitza possibles irregularitats en la gestió de menjador de l’escola Pinyana, ubicada al barri de Balàfia, per part de l’associació de mares i pares d’alumnes, arran d’una comunicació sobre això presentada per Ensenyament. Fonts del departament van indicar que van identificar una sèrie d’irregularitats en la gestió del menjador escolar d’aquest centre educatiu i que van parlar d’aquesta qüestió amb l’Ampa, que s’encarrega directament de la gestió d’aquest servei. Van afegir que l’Ampa va defensar en tot moment la seua actuació, però que el departament va considerar que la gestió no era la correcta, per la qual cosa va decidir finalment informar la Fiscalia perquè investigui el cas i prengui una decisió.

El lletrat de la direcció del centre nega irregularitats i diu que la gestió és correcta

Per la seua part, el president de l’associació de mares i pares d’alumnes del col·legi Pinyana, Ismael Alfaro, va negar rotundament que hagin comès irregularitats en la gestió del menjador escolar i va assegurar que en tot moment han actuat amb “honestedat i honradesa”. “Hem fet les coses raonablement bé. Respectem la justícia i esperem que s’aclareixin els fets”, va subratllar.

Així mateix, va incidir que ara per ara la Fiscalia no ha obert cap causa, sinó que només està analitzant la comunicació presentada per Ensenyament. Alfaro va explicar que el menjador a l’escola Pinyana és de “línia freda”, és a dir, funciona a través d’un servei de càtering i va detallar que es veuen obligats a encarregar el nombre de menús quan encara no saben exactament quants alumnes es quedaran a dinar. Davant d’aquesta situació, va assenyalar que “intentem ajustar les previsions al màxim per no passar-nos”, però va reconèixer que els resulta pràcticament impossible quadrar al cent per cent els números i va admetre que Ensenyament “no veu amb bons ulls” aquest sistema. En tot cas, va apuntar que tots els diners de la gestió del menjador “el destinem a aquest servei i hem fet aportacions a l’escola” i va insistir en l’“honradesa de tota l’Ampa”.

Expedient informatiu també per possibles anomalies a Montferrer Ensenyament ha obert un expedient informatiu a la directora de l’escola rural Rosa Campà de Montferrer per presumptes irregularitats en la gestió del centre. Fonts solvents van confirmar que les “possibles irregularitats” estarien relacionades amb la gestió econòmica del menjador. En aquest sentit, van explicar que entre els fets investigats hi hauria el cobrament de les subvencions dels alumnes que tenen dret a les beques de menjador (que també perceben beca de transport). Aquests ajuts els atorga el consell comarcal de l’Alt Urgell i la gestió del servei del menjador va a càrrec de l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes (Ampa). Des de l’Ampa, per la seua part, van manifestar aquest dimarts no haver rebut cap “comunicat ni carta oficial” que informi d’un expedient obert, de manera que “prefereixen ser prudents” i no fer declaracions. Pau Simarro, advocat que representa la directora del centre, va dir també que Ensenyament “no ha notificat encara el suposat expedient”. En qualsevol cas, va manifestar que “la gestió tant econòmica com del dia a dia del menjador pertany a l’Ampa”, encara que va reconèixer que al ser una escola rural “l’Ampa i la directora estan molt units” i “és habitual que participi (la directora) en forma de col·laboració amb assumptes que gestiona directament l’associació de mares i pares d’alumnes”. Així mateix, Simarro va negar que s’hagin comès irregularitats i va afirmar que “la gestió que porta a terme tant l’Ampa com la direcció del centre és en tot moment correcta”. D’altra banda, el lletrat va atribuir l’expedient “a qüestions personals d’algú a qui no li interessa que l’escola rural de Montferrer creixi any rere any gràcies a la bona gestió de la seua directora”. En aquest sentit, fa poc més de dos anys, el centre tenia trenta alumnes i ara n’hi ha gairebé vuitanta.

tracking