SEGRE

Queixa al síndic per descoordinació entre especialistes de l'Arnau de Vilanova

La família d’un home de 70 anys que va morir a l’hospital denuncia un tracte “deplorable” i que “no va evitar el seu sofriment”

Façana de l’hospital Arnau de Vilanova.

Façana de l’hospital Arnau de Vilanova.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La família d’un home de 70 anys afectat per un tumor al ronyó que va morir a l’Arnau de Vilanova denuncia descoordinació entre especialistes, falta d’informació i un tracte “deplorable” de l’hospital “no evitant el sofriment del malalt” i, per aquesta raó, va presentar una queixa davant del síndic de Greuges de Catalunya. Prèviament, quan el pacient encara estava ingressat, ja havia interposat una queixa a l’Oficina d’Atenció a l’Usuari del mateix Arnau.

La família relata que el pacient havia de ser operat i que l’agost de l’any passat va ser visitat a l’Hospital de Santa Maria, però al patir dolor i ofec, el 27 de setembre va ser enviat a Urgències de l’Arnau, on va quedar ingressat. Llavors, expliquen els seus familiars, va començar un rosari d’incidències, com que va ser traslladat a la planta de Traumatologia i que era visitat cada dia per metges diferents que els deien coses contradictòries o no els informaven. Mentrestant, la salut del pacient va anar empitjorant i el 17 d’octubre va ser traslladat a la planta d’Oncologia, a una habitació que asseguren que “no estava preparada”.

Dos dies després, els advocats de la família van trucar a l’hospital perquè rebés els medicaments pertinents per al seu estat i llavors un oncòleg el va sedar amb morfina. L’endemà va morir. La família ha entregat a un equip mèdic expert en peritatges tot l’historial mèdic del pacient per valorar si porten l’Arnau als tribunals. “Tot va ser molt desconcertant. Al meu pare no me’l tornaran, però espero que serveixi perquè ningú més hagi de passar això, perquè és molt dur”, va remarcar la filla. L’Arnau no va poder valorar ahir aquest cas.

tracking