SEGRE

SEGURETAT

Més efectius de Mossos a l'Horta de Lleida amb la nova convocatòria

Les places aprovades pel Govern reforçaran punts sensibles del conjunt de la província || Acord per a un canvi d’uniforme també per a policies locals

El director dels Mossos, Albert Batlle, ahir amb comandaments policials i institucionals a les Borges.

El director dels Mossos, Albert Batlle, ahir amb comandaments policials i institucionals a les Borges.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La convocatòria de 500 noves places per a Mossos d’Esquadra propiciarà el reforç de zones sensibles al territori i una serà l’Horta de Lleida. Es respon així a una de les reclamacions històriques de les associacions de veïns de les diferents partides per evitar un augment dels robatoris. Així ho va assenyalar ahir el director de la Policia de Catalunya, Albert Batlle, després de la inauguració d’una exposició que repassa la història dels Mossos d’Esquadra instal·lada a l’Espai Macià de les Borges Blanques.

En aquest sentit, Batlle va assenyalar que la convocatòria encara no ha estat publicada, per la qual cosa no es preveu la incorporació efectiva dels nous agents fins a finals del 2018. Tanmateix, va afirmar que es tindrà en compte les diferents peticions del territori per reforçar les “zones sensibles”. Batlle va destacar que el cos viu el seu millor moment, però que són conscients que es necessita continuar creixent en efectius i material.

Sobre si els Mossos estaran al costat del Govern en el nou procés, Batlle diu que compliran el seu deure

D’altra banda, el director dels Mossos va confirmar que es prepara un canvi d’uniforme de la policia catalana, així com dels diferents cossos locals de Catalunya. “Fa mesos que ho valorem i esperem que ben aviat puguem fer-ho públic”, va afirmar. Segons Batlle, aquest canvi a l’uniforme pretén fer-lo més operatiu i modernitzar alguns aspectes dels actuals. En tot cas, va indicar que l’única condició sobre la taula és no perdre la imatge de proximitat cap al ciutadà.

“Som la institució més ben valorada per la ciutadania i això no ha de canviar”, va remarcar. L’actual procés polític a Catalunya va ser ahir present en la inauguració de l’exposició i Batlle va assenyalar que “els Mossos d’Esquadra compliran la seua obligació com han fet sempre”. De fet, va voler acabar el seu discurs emulant les paraules del president Macià al dir que el cos policial “serà digne de Catalunya”.

L’exposició, la primera organitzada pels Mossos d’Esquadra per explicar la seua història, pretén ser un homenatge a aquells agents que es van mantenir fidels al servei de la Generalitat durant els anys convulsos de la Segona República i la Guerra Civil. Segons va explicar el subinspector i responsable del Servei Històric dels Mossos d’Esquadra, Fèlix González, la mostra repassa els moments claus dels 300 anys d’història del cos (que es compleixen el 2019), des dels fets del maig del 37 fins a l’evacuació del Govern a l’exili a França.

tracking