SEGRE

El banc no li perdona la hipoteca si no paga abans l'enderroc de la casa a Lleida

Per a la condonació de 78.000 €, un lleidatà ha d’abonar a la Paeria 5.600 €, quan només en cobra 400 al mes

Una vista del carrer Boters de Lleida.

El banc no li perdona la hipoteca si no paga abans l'enderroc de la casa a LleidaAmado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El lleidatà Ivan Llop denuncia la situació kafkiana en la qual es troba després que el seu pis del carrer Boters, que no pot pagar, fos enderrocat el novembre del 2016. Deu 78.050 euros a l’entitat financera que li va concedir la hipoteca, però encara que hi ha negociat un acord de dació en pagament per saldar el deute no pot completar-lo fins que no pagui la part proporcional del cost de la demolició de l’edifici. L’immoble es trobava des de fa anys en mal estat, amb diverses ordres d’execució des de l’any 2011, i la Paeria va decidir demolir-lo de forma subsidiària i passar el cost de la demolició als propietaris.

A Llop li correspon pagar un 11%, la qual cosa ascendeix a 5.648 euros. Si no fa front a aquesta quantitat –una cosa que assegura no poder fer amb els seus ingressos–, el banc no li perdonarà els 78.050 euros de la hipoteca. “Cobro una prestació de 400 euros al mes i és inassumible el cost de la demolició. El consistori m’ofereix pagar-la a terminis, 250 euros al mes. No veig lògic que una immobiliària d’un fons voltor accedeixi a perdonar- me el deute i, en canvi, el meu consistori no pugui ajudar- me. Lamento el seu afany recaptatori”, va explicar.

Fonts municipals van assenyalar que l’ajuntament no pot condonar deutes, però pot “compensar-los amb alguna quantia que l’administració hagi de pagar al deutor o amb alguna permuta”. Llop també denuncia el rebut de 55 euros corresponent a l’impost de residus del 2017 “per un pis que no tinc”. La Paeria va indicar que els solars sense edificar també paguen taxa de residus (més baixa) i està tramitant el canvi d’usos del solar de Boters.

tracking