SEGRE

INICIATIVES

Enginy tecnològic precoç

Alumnes de Secundària i FP van exhibir 75 projectes innovadors al Mercat de la Tecnologia de la UdL || L’objectiu és l’intercanvi d’idees entre joves

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una aplicació per a aficionats a la pesca que informa sobre els vedats on està permès practicar-la a Catalunya i sobre les diferents espècies de peixos, una altra de dirigida als entrenadors de clubs esportius per preparar les sessions o la construcció d’una font amb jocs d’aigua amb cinc bombes hidràuliques controlades per un microprocessador són alguns dels setanta-cinc projectes exhibits aquest dimecres al XIV Mercat de la Tecnologia de la UdL.

Totes les propostes han estat ideades i executades per estudiants d’ESO, Batxillerat i cicles d’FP de setze centres de Catalunya en el marc de diferents assignatures. Alguns fins i tot sortiran al mercat ben aviat.

“És una il·lusió tremenda veure l’app Fishpedia acabada. Esperem que sigui útil, sortirà al juny per a Android i el bo és que no es necessita connexió a internet, ja que a moltes zones de pesca no arriba cobertura”, expliquen els seus creadors, Gabriel i Jonatan, de l’institut Caparrella.

“És més divertit i didàctic fabricar un producte que la classe teòrica de tecnologia. Hem creat un reproductor de música, anomenat Arduino Jukebox. Els usuaris poden escollir una cançó d’una base de dades i, a través d’una placa de programació i un programa de processament, la reprodueix al portàtil connectat”, explica Júlia, de 4t d’ESO de l’institut Maria Rúbies.

Per la seua part, Fernando Guirado, membre de l’organització del certamen, va destacar que és un esdeveniment consolidat i una excel·lent via per fomentar l’esperit científic entre els joves, “clau per a l’avenç de la societat”.

Durant la jornada, els mil set-cents estudiants també van assistir a tallers de criptografia i demostracions d’impressió en 3D o programació de videojocs.

Dos exemples en primera persona

  • Projecte PC-erdo. Ins. Caparrella. Cicle Informàtica: «Vam idear un PC amb peces reciclades» Héctor, Gerard, Xavier, Dani i Andrei van crear un ordinador a partir de peces reciclades d’altres en desús. “Ha sigut un repte, hem demostrat que el PC pot funcionar. I li hem donat l’estètica d’un personatge d’un famós joc (Minecraft) perquè sigui més atractiu”, diuen.

  • Font amb salts d’aigua. Ins. Josep Lladonosa. 4t ESO: «Costava imaginar el resultat final» “Ha sigut molt intens, el procés de construcció. La font integra diferents tecnologies com ara cinc bombes hidràuliques o llums led i està controlada amb un microprocessador. A l’inici era difícil imaginar el resultat final, però ha valgut la pena”, expliquen aquests estudiants.
Les desenes de projectes d’alumnes de Secundària i FP van atraure l’atenció dels estudiants ahir al campus de Cappont.

Les desenes de projectes d’alumnes de Secundària i FP van atraure l’atenció dels estudiants ahir al campus de Cappont.ÒSCAR MIRÓN

tracking