SEGRE

ECONOMIA FINANCES MUNICIPALS

La Paeria necessita l’aval del Govern per a més crèdits pel seu alt deute

Supera el 110% al comptabilitzar el del parc de Gardeny, malgrat compartir-lo amb la UdL || Pla de sanejament a tres anys perquè autoritzi un préstec per a l’EMU

La Paeria necessita l’aval del Govern per a més crèdits pel seu alt deute

La Paeria necessita l’aval del Govern per a més crèdits pel seu alt deuteSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El govern de la Paeria presentarà a la pròxima comissió d’Economia un pla de sanejament dels comptes municipals amb l’objectiu que la Generalitat li autoritzi la firma del crèdit previst per sufragar pagaments de l’Empresa Municipal d’Urbanisme (EMU) pel seu deute.

El pla de sanejament té vigència des d’aquest exercici fins al de 2020, i és una condició sine qua non que imposa la Generalitat a tots els ajuntaments el nivell d’endeutament dels quals supera el 110% dels ingressos corrents per poder formalitzar una nova operació creditícia.

Mínguez creu que el Govern autoritzarà el préstec sense problemes, però primer el ple ha d’aprovar el pla

En aquest sentit, la Paeria va tancar el 2016 amb un nivell de deute del 93,5%, sumant el corresponent a l’ajuntament (87,1 milions), l’EMU (66,9 milions) i el Centre de Negocis i Convencions (0,1), després de reduir-lo un 25% en quatre anys.

No obstant, ara ha d’afegir el del parc de Gardeny, de 42 milions, a causa que la normativa estatal obliga que el deute de tots els ens públics estigui adscrit a alguna de les institucions que els conformen.

En aquest cas, són la Paeria i la UdL i és la primera la que el suma als seus comptes, encara que la responsabilitat és compartida al 50%.

La tinent d’alcalde responsable d’Economia, Montse Mínguez, es va mostrar confiada que la Generalitat donarà llum verda al pla de sanejament i, d’altra banda, no posarà cap impediment a firmar el nou crèdit per a l’EMU.

No obstant, caldrà veure quina és la posició de la resta dels grups municipals respecte al pla. S’ha de tenir en compte que l’acord que la Paeria assumís un préstec de 10 milions en tres anys per a l’EMU va ser aprovat en el seu dia in extremis.

tracking