SEGRE

EMERGÈNCIES

Desallotjats 40 veïns a la Mariola per una fuita de gas pel robatori d'una canonada

Afectats de cinc escales del carrer Mart van sortir preventivament dels seus habitatges i no van poder tornar-hi fins una hora després || Roben tres metres d’instal·lació i un comptador, segons Àngel Ros

Imatge d'arxiu del carrer Mart

Imatge d'arxiu del carrer MartITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El robatori de tres metres d’una canonada i un comptador va provocar aquest diumenge al migdia una fuita de gas al carrer Mart, al barri de la Mariola de Lleida, que va obligar a desallotjar preventivament durant una hora uns quaranta veïns de les vivendes de cinc escales. Els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís de l’incident a les 14.58 h i fins al lloc van desplaçar tres dotacions.

Quan van arribar, molts veïns ja havien sortit pel seu propi peu al carrer, al notar una forta olor que sortia d’una canonada de gas natural situada a l’exterior, segons van informar des dels Bombers. Tanmateix, unes altres dos persones van haver de ser desallotjades per agents de la Guàrdia Urbana perquè no s’havien adonat del que en aquells moments estava succeint.

La majoria dels veïns afectats van sortir pel seu propi peu al carrer al detectar la forta olor de gas

Els Bombers van tancar la clau de pas i la companyia es va fer càrrec de la revisió de la instal·lació i de la posterior reparació del conducte. La fuga va afectar un total cinc escales de dotze habitatges cada una, segons va explicar l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, que va confirmar que “l’incident s’ha produït pel robatori de tres metres de canonada i un comptador”. L’alcalde de la capital del Segrià va dir que “una vegada detectat el problema, se n’ha fet càrrec la companyia del gas i, una hora més tard, els veïns ja han pogut tornar a les seues cases”.

Dos veïns que no se n’havien adonat van ser desallotjats per la Guàrdia Urbana  

Per la seua part, el president de l’associació de veïns de la Mariola, Víctor Ruiz, va explicar que “afortunadament ha quedat en una anècdota, però hauria pogut ser molt greu, perquè una fuga d’aquestes característiques pot tenir conseqüències molt pitjors”. Des de l’associació van explicar que "és molt poc habitual que robin canonades de gas, encara que sí que hi ha casos de robatoris de cablatge elèctric i deixen alguna zona sense llum. El problema més gran és l’incivisme”.

Les queixes més freqüents que reben a l’associació de veïns d’aquest barri són per posar la música forta a altes hores de la matinada, robatoris en alguns habitatges tapiats, connexions il·legals de llum o desperfectes en mobiliari urbà als carrers del barri.

A la ciutat s’han registrat casos similars en els últims anys Els robatoris de canonades i altres instal·lacions estan darrere d’altres desallotjaments, perquè han provocat fuites de gas i aigua i, fins i tot, incendis. Així, per exemple, el maig del 2014, una vintena de veïns van haver de ser desallotjats en un immoble a prop de l’Auditori pel robatori d’un comptador i una canonada en un pis desocupat. Aquell mateix any, hi va haver altres situacions similars a l’edifici municipal de Maranyosa, al carrer Nord o al camp de futbol de Gardeny. Un any abans, al setembre, un robatori de coure va provocar una fuita de gas a l’Eix Comercial que va obligar a desallotjar tres veïnes i tallar el pas del carrer Cardenal Remolins. La policia explica que en aquest tipus de casos els lladres només volen obtenir el coure de les canonades, malgrat que se sap que arrancar una instal·lació d’aquestes característiques comporta un seriós perill tant per a ells com per a les persones dels habitatges pròxims.

tracking