SEGRE

COMERÇ

El Govern planteja endarrerir el pla Torre Salses diversos mesos

L’informe apunta que la Paeria podria haver de tornar a aprovar el vial || Larrosa reitera que espera una solució consensuada

El pla parcial SUD 42, Torre Salses, es troba entre Magraners i La Bordeta.

El pla parcial SUD 42, Torre Salses, es troba entre Magraners i La Bordeta.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’informe de la comissió territorial d’Urbanisme de la Generalitat que frena el gran projecte comercial de Torre Salses al veure deficiències en el pla del vial d’accés (vegeu SEGRE d’aquest dimecres) obre la possibilitat que l’ajuntament hagi de tornar a aprovar aquest expedient per sotmetre’l a informació pública, la qual cosa retardaria els tràmits fins a finals d’estiu o principis de tardor, com a mínim. Així, acaba indicant a la Paeria “que l’esmena de les deficiències assenyalades pot comportar un canvi substancial en el contingut de la figura de planejament objecte de resolució [...] En aquest cas, és necessari que l’ajuntament sotmeti el text refós a informació pública”.

El tinent d’alcalde d’Urbanisme, Fèlix Larrosa, que dimarts es va mostrar confiat a poder presentar aquest expedient a la pròxima comissió d’Urbanisme del dia 6 de juliol, va reiterar aquest dimecres que la Paeria no comparteix que sigui necessari un canvi substancial, però va matisar que “hem d’anar a cop segur” i va reiterar que la setmana que ve tècnics de les dos administracions es reuniran. Va reconèixer que si es determinés que hi ha una modificació substancial a l’expedient, aquest s’hauria de tramitar a través del ple per treure’l a informació pública. No obstant, va dir que espera una solució consensuada.

L’informe d’Urbanisme censura així mateix l’augment d’edificabilitat previst al carrer Palauet. En concret, afirma que “pel que fa als habitatges del carrer Palauet, la proposta suposa un important augment de l’aprofitament que no respon a la voluntat de mantenir les edificacions existents ni [de la proposta] se’n desprèn cap interès públic prevalent”. Per aquesta raó, afirma que “s’hauria d’excloure aquesta proposta de la modificació” del Pla General.

Més d’un any posant-hi objeccions Urbanisme de la Generalitat fa més d’un any, des del març del 2016, que posa traves tant a la modificació del pla parcial per permetre el macroprojecte comercial com a la reordenació del vial d’accés. La Paeria, per la seua banda, entén que el dictamen d’Urbanisme no és, en tot cas, vinculant.

tracking